пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

22.Система виховної роботи в школі . Її орієнтовний зміст .



Система виховної роботи в школі розроблена відповідно до Закону України «Про загальну середню освіту», Конвенції ООН про права дитини, статуту навчального закладу. Основними ідеями, які лягли в основу виховної системи школи, є :
- ідея гуманізму;
- педагогіки співробітництва;
- загального піклування;
- формування єдиного виховного простору.
      В Законі України «Про загальну середню освіту» особлива увага приділяється вихованню громадянина-патріота своєї держави, який готовий до подальшого навчання та трудової діяльності зі своїми політичними переконаннями, формуванню творчої особистості, свідомого відношення до своїх обов’язків; формуванню навичок здорового способу життя. Одним із основних завдань, які має поставити перед собою педагогічний колектив школи – це створення належного освітнього середовища для розвитку здорової дитини, оволодіння навичками безпечного життя і здорової поведінки, формування в учнів свідомого ставлення не лише до власного життя і здоров’я, а й оточуючих. Характер виховання повинен передбачити глибоке розуміння вчителем фізіологічної природи вихованців їх індивідуальні риси та можливості, повагу до особистості дитини.


Проблема, над якою працює школа у виховній та позакласній роботі

Створення життєвих цінностей  учнів на всіх етапах становлення особистості
 Зміст виховання:

  • створення цілісної моделі виховної системи на основі національних та загальнолюдських цінностей;
    - формування морально-духовної життєво-компетентної особистості, яка успішно реалізується в соціумі як громадянин, сім’янин, професіонал.


Тому що школа - це простір життя дитини; тут вона не готується до життя, а повноцінно живе, і тому вся діяльність навчального закладу відбувається так, щоб сприяти становленню особистості як творця і проектувальника власного життя.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


22.12.2016; 19:57
хиты: 152
рейтинг:0
Гуманитарные науки
литература
мировая литература
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь