пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

51. РЕЦИПІЄНТ. ГРУПИ РЕЦИПІЄНТІВ ЗА МОЖЛИВІСТЮ СПРИЙМАННЯ ПОВІДОМЛЕНЬ РІЗНОЇ СИНТАКСИЧНОЇ СКЛАДНОСТІ, ЗА РІВНЕМ ЗНАНЬ СТРУКТУРИ ПОВІДОМЛЕННЯ І ЗА ПРОФЕСІЙНИМ РІВНЕМ.

Реципієнт (читач, слухач, глядач) повідомлень — це фізична особа, яка через аналізатори (органи сприйняття) послідовно сприймає повідомлення. Реципієнт повинен знати мову конкретного суспільства, в якому живе (одну чи краще кілька), володіти тезаурусом, що дає йому змогу сприймати й розуміти повідомлення певної складності.

2) Групи реципієнтів за можливістю сприйняття повідомлень різної семаитичної складності:   - дуже складні слова й речення;   -  складні слова й речення;   -  не дуже складні слова й речення;  -  звичайні слова й речення;-    не дуже легкі слова й речення; -   легкі слова й речення; -   дуже легкі слова й речення

Поки що не розроблено поділу реципієнтів на групи залежно від рівня їх знань про структуру повідомлень. На нашу думку, за цією ознакою щонайменше можна виділити три групи: -   реципієнти, які можуть сприймати лише найпростішу композицію без будь-якого апарату видання; -   реципієнти, які можуть сприймати композицію середнього ступеня складності й невеликого обсягу, достатньо простий апарат видання; - реципієнти, які можуть сприймати повідомлення будь-якої композиційної складності з максимально складним апаратом видання.

6) Групи реципієнтів за професійним рівнем: - реципієнти, які не є спеціалістами в описуваній галузі знань;   -  реципієнти, які є спеціалістами в описуваній галузі знань;  -  реципієнти, які є експертами в описуваній галузі знань.


21.06.2015; 18:38
хиты: 101
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь