пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

ВЕРСТКА. ВИДИ ВЕРСТАННЯ. ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ НАД ВЕРСТКОЮ.

(Партико, стор. 305)

Верстка – це оптимальне розкладання прямокутник зображувальних елементів (кегельних площин знаків, ілюстрацій, таблиць, формул тощо)

На прямокутній площині друкарської форми чи аркуша паперу з дотриманням оригіналу й поліграфічних норм. У видавничій справі слід розрізняти два види верстання: макетне та без макетне. Таке розмежування виникло через те, що існує дві групи видань, які суттєво відрізняються методами верстання: газетно-журнальні та книжкові. Газети верстають на основі заздалегідь створеного макету сторінки. Так само на основі макету верстають і деякі журнали. Для цих видань важливо, щоб визначені повідомлення були саме на певних сторінках.

Для верстання книг заздалегідь підготовлені макети сторінок не потрібні, оскільки немає значення, на яких сторінках будуть розташовані певні повідомлення чи їх частини. Сюди ж належить і частина журналів, які опрацьовують за такою ж технологією (як правило, це журнали з одностовпцевим набором, малою кількістю ілюстрацій; наприклад, наукові журнали). Загалом норми верстання можна об’єднати в три групи: загальні (такі, що не залежать від виду видання, макетне (книжково-журнальні видання), безмакетне (газетно-журнальні видання).


21.06.2015; 18:38
хиты: 121
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь