пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

55. Поняття та значення місця проживання.

Разом з поняттям «місце проживання» в законі вживається поняття «місце перебування», тобто те місце, де громадянин перебуває тимчасово. У цивільному праві важливе значення саме «місця проживання», бо саме з ним пов'язано більшість цивільно-правових явищ. Наприклад, знати місце проживання боржника в деяких ситуаціях - кредитора важливо для встановлення місця виконання зобов'язання. У згоді з законом місце проживання визначає і місце відкриття спадщини.

В цілому, правове значення місця проживання є настільки ж значною як для цивільного матеріального, так само і для цивільного процесуального права. Як правило, місце проживання має визначальне значення з метою встановлення підсудності існуючих цивільних справ. Правозастосовча практика має важливе правило, яке визначає припущення перебування людини в місці свого проживання і куди йдуть офіційні повідомлення, виклики, судові повістки.

На державному рівні громадянам надається свобода при вирішенні питання про підбір місця проживання. Але це стосується лише дієздатним громадянам. Неповнолітні, які не досягли 14 років, включаючи громадян, які перебувають під опікою, не можу самостійно вибрати місце проживання.

Найчастіше місцем їх проживання є місце проживання їх законних представників у вигляді батьків, усиновителів, а також опікунів. Неповнолітні від 14 до 18 років та особи, дієздатність яких обмежена, мають можливість вибрати місце проживання згідно усиновителям, батькам, піклувальникам.


10.06.2015; 21:32
хиты: 155
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
гражданское право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь