пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

1. Поняття культури та її структура.:
» ІУК
» Історія

Фестивальний рух в Україні: «Червона рута», «Шешори» (АртПоле) тощо.

«Червона рута» — регулярний (кожні два роки) український молодіжний музичний фестиваль. Вперше пройшов у Чернівцях 1989 року. Перший фестиваль «Червона Рута» відбувся 17-24 вересня 1989 року у м. Чернівці. Попередні відбіркові конкурси відбувалися у кількох містах, не обов'язково обласних центрах. (н-д:Черкаська область м. Умань). Перемогу у цьому відбірковому конкурсі, отримали черкащани Едуард Драч, Кость Павляк, рок-гурт «Екологія» (керівник — Геннадій Осипенко), а також гордість всього тодішнього українського андерграунду Андрій Миколайчук. У Чернівцях конкурсні програми у жанрах поп- та рок-музики проходили у Літньому театрі, а конкурс авторської (бардівської) пісні та співаної поезії організатори винесли далеко від центру міста, у низину парку, де практично не було глядачів, крім самих учасників та журі. У рок-змаганнях брали участь знамениті гурти «ВВ», «Брати Гадюкіни», «Квартира № 50», «Зимовий сад», та багато інших. А організатори фестивалю та члени журі просто були приголомшені такою величезною кількістю конкурсантів та їхнім високим рівнемПротягом фестивалю щодня виходила газета «Червона рута. Вісник фестивалю». Всього вийшло у світ шість чисел газети (за іншими джерелами-вийшло сім чисел). (Перед-)Останній накладом 5000 примірників вийшов 24 вересня 1989 р. Газета виходила під гаслом «Пролетарі всіх країн, єднайтеся!».

«Шешо́ри» — український міжнародний щорічний фестиваль етнічної музики та лендарту.

Спочатку проводився у селі Шешори на Івано-Франківщині. З 2009 року відбувається під назвою Арт-Поле.

У фестивалі брали участь колективи із багатьох країн, в тому числі з Австрії, Болгарії, Молдови, Польщі, Росії, Білорусі, Словаччини, Франції, Швеції, Чехії та України.

Засновник фестивалю — інформаційно-видавничий центр "Зелене досье", активісти якого почали здійснювати природоохоронну діяльність у 1993 р., у травні 1994 р. вони об‘єдналися, а у вересні зарекєструвалися. Концептуально організатори вважають фестиваль спробою творчого й гармонійного співіснування людини зі світом, який її оточує, оскільки етнічна музика та лендарт є тими напрямками мистецтва, що побудовані саме на такому взаєморозумінні.

Місце проведення фестивалю — село Шешори належить до тих українських земель, де етнічне перетворення українців на росіян не зайшло далеко, де різницю між своїм (українським) та чужим (зокрема російським) люди відчувають природно, не силкуючись. Музична складова фестивалю є головною. Проте форми й фактури фестивального природного середовища сприятливі для втілення найрізноманітніших художніх задумів лендартівського напрямку.


10.06.2015; 20:45
хиты: 267
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь