пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

1. Поняття культури та її структура.:
» ІУК
» Історія

Український авангард початку ХХ століття (К. Малевич, О. Богомазов, О. Екстер, Г. Нарбут, В. Єрмилов, М. Бойчук. Діалог культур у пластичних образах О. Архипенка: магічні архетипи та новації кубофутуризму.

 

Поняття « український авангард» введено у вжиток паризьким мистецтвознавцем А. Наковим. Серед найвідоміших майстрів авангардського мистецтва варто відмітити: Давид Буртюк, Казимир Малевич, Олександр Екстерн, Олександр Архипенко.

Місія авангарду-піднесення статусу мистецтва в суспільній свідомості від споживницького до світоглядного. Український образотворчий авангард ббув важливою ланкою в процесі зєднання української та європейської культур.

Портрет людини перестав бути власне портретом , схожим на модель індивідуальним зображеням, набуває вселюдських родових рис.

Важливу роль відіграла творчість Малевича. Його живописні композиції де на білому полотні зображувалися різні геометричні фігурки. Але в них відчувалося уподібненя з національним орнаментом. Малевич був засновником супрематизму, кубофутуризму, представляв свої роботи у неопримітивізмі.» Англієць уМоскві», « Чорний квадрат»

Олександр бОГОМАЗОВ-визначний теоретик українського авангарду,атор трактату « живопис і елементи»

Яскравою сторінкою є творчість  художника Георгія Нарбута. Його називали одним із найвидатніших графіків сучасності.Виконав безліч гербів, ілюстрував і оформлював книги. Розробив проекти державного герба і печатки української держави.

Г .Нарбут-автор перших українських банкнот і поштових марок .

Варто згадати В. Єрмілова-художник авангардист, дизайнер, конструктивіст. Основною рисою творчості було-конструювання.

О.Архипенко у його творчості згадуються мотиви українського, індійського, навіть арабського фольклору. Родоначальник скульптурного живопису. Став родоначальником кубізму в скульптурі.

 

 


10.06.2015; 20:28
хиты: 279
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь