пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

1. Поняття культури та її структура.:
» ІУК
» Історія

Українське модерне мистецтво та скульптура на межі століть (сецесія, кубофутуризм, примітивізм, експресіонізм, символізм, декаданс тощо).

Сецесія-це перехідний етап в мистецтві. Найактивніше використовується в позначені постмодернізму. В Україні цей модерний стиль розвинувся переважно у візуальних типах мистецтва. Передусім у малярстві, прикладному мистецтві. Перші його ознаки відбилися у великих спорудах, які  почали будуватися на рубежі 19-20 ст, найяскравішими прикладами є Цирк Крутикова і будинок з химерами.

Кубофутуризм-виник з 2 назв двох живописних напрямків французького кубізму та італійського футуризму. Художник Богомазов –поет за світовідчуттям і аналітик у 1913  він пише тактат « Живопис і елементи». ЇЇ представниками були Маяковський, Хлєбніков. Богомазов , Екстер, Редько, Піскорький.

Примітивізм-художня стилістика, для якої характерні спрощені форми, кольори, відсутність академізму. Також йому притаманна назва» Наївне мистецтво»

Експресіонізм-постав у творчості західноєвропейських художників ( В. Ван Гог, Е . Мунк) Характеризується емоційністю, характеристика образу. Використовуються у живописі, літературі, кіно,архітектурі і музику.

Символізм-літературно-мистецький напрям  кінця 19-поч 20 ст. Це одна із стильовхтечій модернізму. Основною рисою є те, що конкретний образ перетворюється на багатозначний символ. Початку укр. Символізму пов’язані з ранньою творчістю П .Тичини, Якова Савченка, Клима Поліщука. Українські образотворчі митці-символісти, намагалися знайти синтез кольору іліній. Михайло Жук, Микола Бураченко, Лесь Курбас

Декаданс-загальна назва кризових явищ у мистецтві і культурі 19-поч 20ст

Цей період позначений настроями безнадії, розчарування, занепадом життєвих сил. Декаданс є перехідним етапом між романтизмом 19 сті модернізмом поч.. 20 ст. Хаарктерними рисами є суб’єктивізм, індивідуалізм, зневіра, недовіра можливостей.


10.06.2015; 20:27
хиты: 280
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь