пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

1. Поняття культури та її структура.:
» ІУК
» Історія

Модерне мистецтво: еклектика, конструктивізм. Розвиток модерні стичного живопису: творчість О. Мурашка, М. Жука та ін.

Модерн розпочинаэться з імпресіонізму, який виник у Франції в середині 70-х рр. 19 ст. На початку 20 ст в Європі виникає новий напрям в мистецтві  та зокрема в архітектурі-модерн. «Залізничний вокзал» Чернівці. Архітектура на Україні у другій половині 19 ст продовжує відчувати  на собі цей  сильний вплив російської та європейської шкіл заснована М.Мурашком.  Еклектика в інтер’єрі кімнати поєднання двох, трьох різних стилів, об’єднаних кольором, текстурою, архітектурним рішенням.

Конструктивізм-авангардистські напрями в архітектурі, декоративно-прикладному мистецтві, та образотворчому мистецтві і фото. 1920 р. Головні риси: строгість,стислість форм, геометризм, монолітичність виду. Ейфелева вежа зєднує всередині себе конструктивістські та модерністські мотиви.

Архітектура конструктивізму має власних найяскравіших представників Брати Леонід, Віктор і Олександ Веніни.

Олександр Мурашко 1875-1919.представник модерністського періоду . Перейняв дещо від імпресіонізму і визнання Мурашка. Завдяки Мурашку укр. Мистецтво вийшло зі стану вузько національного. Також варто згадати творчість Жука- та його портретна творчість , яка зробила перший внесок у  скарбицю рідної культури


10.06.2015; 20:26
хиты: 256
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь