пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

ДПМ

1 №1Проведіть порівняльний аналіз декоративного розпису етнографічних зон України та розкрийте його значення в українській культурній спадщині. 2. Практичне завдання: виконайте ажурну витинанку у колі.
2 №2Охарактеризуйте спільні та відмінні технологічні особливості при виконанні холодного та гарячого батику. Проаналізуйте історичні традиції розпису тканини в країнах світу. 2. Практичне завдання: створіть ескіз вітража «Райські птахи».
3 №3 1. Вкажіть спільне та відмінне у образному зображенні світу у творах Марії Приймаченко та Ганни Собачко. 2. Практичне завдання: створіть ескіз зооморфного орнаменту для керамічного виробу.
4 №4 1. Проведіть порівняльний аналіз декоративних квіткових композицій Тетяни Пати і Катерини Білокур, визначте характерні особливості малюнку цих майстринь. 2. Практичне завдання: намалюйте античний орнамент у колі.
5 №5 1. Вкажіть на спільне та відмінне у символіці орнаменту української вишивки та писанкарства. 2. Практичне завдання: намалюйте ескіз писанки в техніці «витравлення».
6 №61. Проведіть порівняльний аналіз технології виконання піскострумного гравірування, вітража в техніці «кастинг» та «тіффані». 2. Практичне завдання: намалюйте ескіз традиційної писанки з зображенням символу - «Берегиня».
7 № 71. Опишіть та покажіть на прикладі основні умовні позначення та базові форми орігамі. 2. Практичне завдання: виконайте ажурну витинанку в квадраті.
8 №8 1. Проведіть порівняльний аналіз вузликових ляльок народів світу та України. Розкрийте обрядове значення ляльки-мотанки, її типологію. 2. Практичне завдання: створіть ескіз батика на тему: «Квіткова феєрія».
9 №91. Проаналізуйте значення ляльки-мотанки як сакрального оберегу в українському народному мистецтві. Складіть та прокоментуйте поетапний план виготовлення ляльки-мотанки. 2. Практичне завдання: виконайте силуетну витинанку «Дерево».
10 № 101. Проведіть порівняльний аналіз технологічних особливостей виготовлення класичного вітража та псевдо вітража. 2. Практичне завдання: виконайте антропоморфну силуетну витинанку.
11 № 111. Проведіть порівняльну характеристику витинанок за технологічними та художніми особливостями. Охарактеризуйте призначення витинанки у побуті та обрядових традиціях України. 2. Практичне завдання: намалюйте ескіз вишивки українського весільного рушника (центральних регіонів України).
12 №121. Охарактеризуйте технологічні особливості виконання та матеріали для виготовлення витинанки, в залежності від її виду. 2. Практичне завдання: намалюйте фітоморфний орнамент для рушника.
13 №131. Проведіть типологічний та функціональний аналіз української іграшки та поясніть її залежність від матеріалу виготовлення. 2. Практичне завдання: виконайте ескіз традиційного орнаменту Африки або Мезоамерики (за вибором студента).
14 №14 1. Охарактеризуйте історичне підґрунтя та етапи появи одягу. 2. Практичне завдання: намалюйте ескіз для вітража за мотивами кельтської орнаментики.
15 № 151. Поясніть значення та порівняйте найпоширеніші символи і знаки в орнаментиці Мезоамерики, Африки, Єгипту, Античності. 2. Практичне завдання: намалюйте ескіз традиційної вишивки для Західної України.
16 №161. Проведіть порівняльний аналіз «ошибани» та «колажу» як видів декоративно-прикладного мистецтва. 2. Практичне завдання: створіть декоративну композицію за мотивами творчості Марії Приймаченко, Ганни Собачко-Шостак, Марфи Тимченко (за вибором студента).
17 №171. Назвіть етапи декоративної переробки форми. Проаналізуйте значення стилізації в декоративно-прикладному мистецтві. 2. Практичне завдання: намалюйте єгипетський орнамент у замкненій формі.
18 №181. Охарактеризуйте значення декоративно-прикладного мистецтва в сучасній культурі України та розкрийте його морфологію. 2. Практичне завдання: виконайте складну накладну витинанку на тему: «Сонях».
19 №191. Охарактеризуйте типологію писанок та їх залежність від технології виконання. Проаналізуйте значення символу яйця у міфах та легендах народів світу. 2. Практичне завдання: виконайте три елементи орігамі - куля «Кусудама».
20 №201. Розкрийте образно-символічний зміст писанкарського мистецтва та порівняйте етапи виконання багатокольорового воскового розпису і технології витравлення. 2. Практичне завдання: виконайте логотип за мотивами українського народного розпису.
21 №211. Підберіть та опишіть символи і знаки для створення чоловічої писанки з побажанням здоров'я та жіночої з побажанням продовження роду. 2. Практичне завдання: створіть стилізоване зображення яблука.
22 №221. Проаналізуйте специфічну данину моді на історичних прикладах в країнах світу (татуювання, пірсинг, шрамування, шийні кільця, ніжка-лотос, підбори, корсети) та розкрийте її вплив на сучасну моду. 2. Практичне завдання: виконайте орігамі «Трансформер-троянда»)
23 №231. Знайдіть спільне та відмінне в декоруванні традиційного українського одягу залежно від регіону України. Розкрийте значення українського костюму як важливого джерела пізнання етнічної історії від найдавніших часів до наших днів. Практичне завдання: створіть ескіз вітража на тему: «Новорічна ніч»
24 №241. Складіть характеристику кольорової символіки української народної писанки. 2. Практичне завдання: створіть декоративну композицію у техніці «квілінг».
25 . №251. Охарактеризуйте обрядове та повсякденне призначення української вишивки. Практичне завдання: виконайте малюнок зооморфного орнаменту для декорування української жіночої сорочки.
26 №261. Охарактеризуйте і порівняйте регіональні особливості, колорит та типологію українського одягу. 2. Практичне завдання: виконайте ескіз на тему «Дерево життя», поясніть його семантику та символіку.
27 №271. Порівняйте технологію виконання аплікації, колажу, квіллінгу та поясніть сфери їх застосування у сучасному декорі. Практичне завдання: створіть зооморфну фігуру в техніці орігамі.
28 №281. Доведіть внесок Акіри Йошидзави у світове поширення мистецтва орігамі. Поясніть причини виникнення та технологію виконання «мокрого орігамі». 2. Практичне завдання: створіть ескіз традиційного українського настінного розпису для декорування сучасного інтер’єру.
29 №291. Охарактеризуйте орігамі в контексті сучасного мистецького простору. Проаналізуйте технологічну відмінність виконання орігамі в залежності від його виду. Практичне завдання: створіть ескіз писанки «Сорок вітряків».
30 №301. Охарактеризуйте спільні та відмінні технологічні особливості при виконанні орігамі за розгорткою та за схемою. Проаналізуйте історичні традиції мистецтва орігамі. 2. Практичне завдання: створіть ескіз керамічного виробу за мотивами опошнянського розпису.
31 Знаки і символи
23.06.2016; 22:40
хиты: 5328
рейтинг:0
Гуманитарные науки
изобразительные искусства
сохранение предметов искусства
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь