пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

№281. Доведіть внесок Акіри Йошидзави у світове поширення мистецтва орігамі. Поясніть причини виникнення та технологію виконання «мокрого орігамі». 2. Практичне завдання: створіть ескіз традиційного українського настінного розпису для декорування сучасного інтер’єру.

 


.

в 1951 році Акіра Йошідзава отримав можливість заявити про своєму мистецтві. Журнал «Асахі Граф» вирішив проілюструвати одну зі своїх статей паперовими фігурками тварин китайського календаря.

 

У 1954 році в Японії вийшла його перша книга «Нове мистецтво орігамі», і в цьому ж році він заснував Міжнародний Центр Орігамі в Токіо. Акіра Йошідзава розробив абетку орігамі і придумав більш 50 000 моделей орігамі. Він написав 18 книг з орігамі та винайшов технологію мокрого складання, по якій можна складати красиві фігурки орігамі з округлими

формами з щільного паперу. У 1983 році імператор Японії Хірохіто нагородив його Орденом Вранішнього сонця, однією з вищих нагород Японії.

 

Мокре складання - техніка складання орігамі , розроблена Йосідзава Акіра

Далі, потрібно папір, що володіє певними властивостями (розчинна проклейка, див. Нижче ). Як правило, чим товще папір, тим вона краще підходить для даної техніки, але єдиний спосіб перевірити придатність паперу - спробувати скласти з неї що-небудь мокрим способом. Приблизний діапазон щільності - від 90 до 170 г / м², чим більше і простіше модель, тим щільніше повинна бути папір, і навпаки.

Для змочування можна використовувати трохи вологу губку, тканину або пульверизатор . Лист не повинен бути в буквальному сенсі мокрим - злегка зволожуються лише ті місця, де необхідно надати папері форму розглядаються способом. Якщо потрібно зробити кілька вологих згинів, слід дочекатися висихання попередньої складки, перш ніж переходити до наступного кроку (висихання можна допомогти теплом власних пальців). Не варто робити гострі складки, тим більше проводити по ним нігтем абоножицями - такі складки вбирають більше вологи і тому легко рвуться.

Складену модель необхідно висушити, при необхідності використовувати різні способи фіксації ( шпильки , прищіпки , гумки ) для запобігання деформації моделі до повного висихання. Останньому процесу можна сприяти, наприклад, феном . ехніка мокрого складання використовує властивість вологого паперу після висихання зберігати форму, яку їй надали. Секрет криється в проклейке паперу - розчинній у воді клеї, що зв'язує волокна паперу і придающем їй жорсткість. При змочуванні паперу клей розчиняється, волокна відокремлюються одна від одної, і лист стає м'яким і податливим. При висиханні відбувається зворотний процес, і папір приймає бажану форму.

 

 


19.06.2016; 13:30
хиты: 173
рейтинг:0
Гуманитарные науки
изобразительные искусства
сохранение предметов искусства
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь