пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

№181. Охарактеризуйте значення декоративно-прикладного мистецтва в сучасній культурі України та розкрийте його морфологію. 2. Практичне завдання: виконайте складну накладну витинанку на тему: «Сонях».


.

Сьогодні морфологія декоративно-прикладного мистецтва ґрунтується на різних принципах класифікації: за матеріалом — камінь, дерево, метал, скло та іп.; за технологічними особливостями — ткацтво, вишивка, плетіння, в'язання, розпис тощо: рідше за функціональними ознаками — меблі, посуд, прикраси, одяг, іграшки. У декоративно-прикладному мистецтві застосовується близько 20 матеріалів та ще більше різновидів. Крім цього, існує понад 100 головних технік і технологій художньої обробки. Усе це дає вагомі підстави стверджувати, що художні ремесла і промисли є найбільшою і найбагатшою галуззю художньої творчості. Для її повноцінного морфологічного аналізу ніяк не обійтися без диференціації на види, роди і жанри.

Наукове визначення декоративно-прикладного мистецтво – полягає у пізнанні виду образотворчого мистецтва та освоєння прикрашання предметів повсякденного побуту. Виникнення такого наукового напряму в Україні, почалось з ІІ половини 19 століття

Отже головними завданнями прикладного мистецтва є:
1. Завдання проявити свою спроможність як найестетичніше виразити свою думку до композицї або ще можна сказати пробудити в соціумі саме ту оригінальну іскорку творчості, котра була подарована їм від природи.

2. Складання у національному мисленні художньо-естетичного мислення до його дійсності, з точки художнього пізнання світу. А найбільше це передавання суб’єктами відчуття прекрасного гармонійного і естетичного у повсякденному оточенні , та освоїти його як особливе.

3.У третьому підрозділі ідеться про розвиток знань а також про розвиток уявлень людського бачення та вивчати його роль та історію у житті людей а також розуміти мови суспільств , його думки , та прикладів які допомагають підвищити свій рівень.

Роль декоративно-прикладної науки у житті людини.

Правильному — та естетичному вихованню дітей, розвивати їхню уяву , особливий смак, будити творчу активність.  Велику увагу приділяють можливістям стилізації природних мотивів, поступовістю ритму його складових елементів.Творець, маючи певні асоціації, створює цілковитий уявний образ, притаманний при визначенні виробу та його матеріалу. Живучи в нації свого народу, ДП мистецтво завжди поряд з нами , інколи ми його просто не помічаємо .

1. Соціальне покращення емоційно-духовно виховання — говорить такий розподіл звертань переданні з образотворчого мистецтва, серед яких виховні та художньо-розвиткові. Тому що, саме вирішення художньо-навчальних завдань насамперед формує статус художньої освоєності особистості.

ДПМ навколо нас, куди не глянь. Розписи глечиків, одягу, прикраси, декорації для дому, вітражі, лялки-обереги… все нас оточує.


23.06.2016; 22:17
хиты: 111
рейтинг:0
Гуманитарные науки
изобразительные искусства
сохранение предметов искусства
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь