пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

№171. Назвіть етапи декоративної переробки форми. Проаналізуйте значення стилізації в декоративно-прикладному мистецтві. 2. Практичне завдання: намалюйте єгипетський орнамент у замкненій формі.


.

Творча стилізація — це процес активного відбору найбільш істотних особливостей форми, свідома відмова від всього другорядного, синтез пластичної форми, або спрощення до межі пізнаваності.

Однак спростити форму зовсім не значить збіднити її, спростити - значить підкреслити виразні сторони, випустивши малозначні деталі. Загалом у процесі творчої стилізації можна спростити або ускладнити форму, колір, деталі об'єкта, а також відмовитися від передачі об'єму. Таким чином творча стилізація обов'язково носить індивідуальний характер і має на увазі авторське бачення і переробку явищ навколишньої дійсності та привнесення в їх відображення елементів новизни.

- початковий етап переробки природних форм в умовно декоративний — це натурні зарисовки, начерки, етюди у яких проектанти повинні прагнути передати найбільш характерні риси об'єкту зображення.

- узагальнюючи контури природної форми, проектант індивідуально інтерпретує структуру поверхні. Зауважимо, що стилізація допускає умовно-довільно змінювати розміри предметів, їх колір та тональні відносини.

.


23.06.2016; 22:16
хиты: 106
рейтинг:0
Гуманитарные науки
изобразительные искусства
сохранение предметов искусства
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь