пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

№ 101. Проведіть порівняльний аналіз технологічних особливостей виготовлення класичного вітража та псевдо вітража. 2. Практичне завдання: виконайте антропоморфну силуетну витинанку.

 

Першим етапом є перенесення ескізу на паперове полотно, розмір якого відповідає розміру майбутнього виробу. Саме з паперового полотна починається створення класичного вітража. На паперовому полотні відзначаються місця, які залишаються порожніми, а також колір кожної деталі.

Після цього відбувається робота зі склом, який є основним матеріалом класичного вітража. Для виготовлення класичного вітража застосовується як натуральне прозоре скло, яке використовується в якості основи, так і кольорове, необхідне для малюнка. Невеликий шматок скла обрізається за формою окремої деталі на паперовому полотні згідно кольором, який призначений для даного елемента.

Таким чином, всі паперове полотно викладається скельцями, які і складають необхідний малюнок. Наступний етап роботи полягає в тому, що кожна деталь обводиться за допомогою свинцевої шини у вигляді гнучкої П- або Н-подібної стрічки, в яку обертається кожен окремий елемент скла.


Н-подібна шина складається з двох Пазік (П-подібна - з одного), причому в кожен з них вставляється окреме скло. Після цього шина затискається, так що всі скляні шматочки укладаються в цілісний малюнок.

Класичний вітраж можна вважати готовим. Однак обрамлення кожної деталі свинцевою шиною увазі тривалу і копітку доработку.Свінцовую шину лудять або припаюють оловом по всьому периметру, для чого кожен шов спайки повинен бути оброблений за допомогою пензлика з каніфоллю, що позбавить поверхню від жирового прошарку, тоді олово добре спаітся. Далі нагріте припій виплавляє і вирівнює стики свинцевою шини в однорідну структуру шва утворюється рідкий струмочок олова.

Лудить оловом потрібно для оформлення класичного вітража, за рахунок чого згладжуються кордону кріплення свинцевих шин. А крім того, це необхідно для екологічної чистоти. Свинець - шкідливий метал, тому професіонали з виготовлення вітражів намагаються уникати прямого зіткнення з цим металом. Класичні вітражі можуть походити і навіть замінювати собою імітувати древні твори мистецтва. Класичні вітражі дозволять надати приміщенню ні з чим незрівнянний оригінальний стиль.

 

ПСЕВДО: технологія виготовлення псевдовітражів вимагає особливих навичок: на листове скло наклеюються вирізані, згідно заздалегідь розробленим ескізом, шматочки спеціальної вітражного плівки. Поступово, шматочок за шматочком збирається весь малюнок до тих пір, поки всі вони не займуть належне їм місце. Потім кожен фрагмент наклеєною плівки обрамляється декоративною металевою стрічкою, яка імітує металевий профіль справжнього вітражу. Потім точно такою ж процедурою може піддаватися і інша сторона плівкового вітража.

Необхідно відзначити, що велика різноманітність фактур і квітів вітражного плівки дозволяє створювати точну імітацію справжніх набраних вітражів. Настільки точну, що відрізнити псевдовітраж від справжнього часто може тільки професіонал або при найближчому його розгляді. Крім того, при виготовленні плівкових вітражів можна використовувати додаткові декоративні елементи у вигляді фацетів або кабошонов, які приклеюються спеціальним УФ-клеєм, і обрамляются декоративною металевою стрічкою.

АНТРОПОМОРФНА ВИТИНАНКА



23.06.2016; 12:52
хиты: 114
рейтинг:0
Гуманитарные науки
изобразительные искусства
сохранение предметов искусства
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь