пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

№61. Проведіть порівняльний аналіз технології виконання піскострумного гравірування, вітража в техніці «кастинг» та «тіффані». 2. Практичне завдання: намалюйте ескіз традиційної писанки з зображенням символу - «Берегиня».


.Техніка Тіффані. Застосування як основи для вітража листового скла робить можливим використання його в склопакетах з дотриманням всіх технологічних норм. Погодьтеся, іноді просто необхідно закрити непривабливий вигляд з вікна або обіграти його за допомогою напівпрозорого малюнка. Основою для вітража може бути не тільки силікатне, але і акрилове скло, що значно знижує вагу. Тому, такі вітражі часто використовують для оформлення підвісних стель. По-третє, цей спосіб, дозволяє створювати будь-яку пластику ліній у малюнку. І, нарешті, такийвітраж в два рази дешевше класичного. 
Наступна сучасна техніка виготовлення вітражів називається Фьюзинг (спікання). Суть цього методу полягає в тому, що на цілісному пласті скла збирається малюнок майбутнього вітража зі шматочків кольорового скла, скляних гранул, шихти, дротів і т.ін. Потім, скло розігрівається в спеціальній печі до температури 850 градусів і спікається в суцільний шар. 
Не дивлячись на трудомісткість виготовлення, вітражі, виконані за технологією фьюзінг, можуть мати різну форму, товщину і фактуру. Це дозволяє використовувати їх у якості різних ефектних елементів інтер'єру: у вигляді перегородок, вставок в стіні, як стільницю. 
Виглядають такі вітражі сучасно і естетично, і користуються заслуженою популярністю. Особливо потрібно звернути на них свою увагу шанувальникам в інтер'єрі постмодернізму і хай-теку. 
Існує також техніка Кастинг, відома в нас як "муранське скло". Для виливки вітражів з нього використовуються металеві форми, в нижній частині яких є рельєфні поглиблення. 
У ці поглиблення заливається розплавлене кольорове скло, яке потім покривається шаром прозорого скла. Але на відміну від скла в техніці "спікання" малюнок на "муранському склі" обмежений тією металевою формою, за допомогою якої воно було виготовлене. 
Вітраж в техніці піскоструминного гравіювання на склі і дзеркалі являє собою скло товщиною не менше 5 мм , На яке в кілька шарів нанесений малюнок. За допомогою цього методу можна створити матований малюнок або додати склу глибокорельєфну структуру. Це дозволяє робити на склі всілякі малюнки, написи. В основному роботи, виконані цим методом, асоціюються з композиціями на "квітково-виноградну тему", також можна зображати і абстрактні фігури. Такий вітраж ідеально підходить для інтер'єру в класичному стилі. 


23.06.2016; 11:28
хиты: 140
рейтинг:0
Гуманитарные науки
изобразительные искусства
сохранение предметов искусства
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь