пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Дайте характеристику програмному забезпеченню для обробки мультимедійних даних.

Актуальність факультативу На сучасному етапі розвитку інформаційного суспільства мультимедійні технології є необхідними засобами опрацювання та передачі всіх типів інформації На сучасному етапі розвитку інформаційного суспільства мультимедійні технології є необхідними засобами опрацювання та передачі всіх типів інформації Головне завдання шкільної освіти - підготовка учнів до швидкого сприйняття і опрацювання великих обсягів інформації, озброєння їх сучасними засобами і технологіями роботи Головне завдання шкільної освіти - підготовка учнів до швидкого сприйняття і опрацювання великих обсягів інформації, озброєння їх сучасними засобами і технологіями роботи Оволодіння підростаючим поколінням навичками обробки мультимедійних даних стає дедалі необхіднішимОволодіння підростаючим поколінням навичками обробки мультимедійних даних стає дедалі необхіднішим
Слайд 5
 
Мета факультативу Формування теоретичної бази знань і навичок роботи із сучасними програмними засобами, необхідними для створення та ефективного подання мультимедійної інформації, розвиток мислення і творчих здібностей, навчання роботі з інформацією засобами проектної технології.
Слайд 6
 
Завдання факультативу Поняття, структури та форматів мультимедійних файлів Методів і способів запису та відтворення звуку Програмних і технічних засобів, призначених для створення і показу відео Систематизувати знання щодо
Слайд 7
 
Завдання факультативу Аналізу та конвертації мультимедійних файлів Запису та обробки звуку Монтажу відео та створення фільму Сформувати вміння (навички)
Слайд 8
 
Завдання факультативу Інноваційності; естетичності Креативного мислення Можливостей використання набутих знань у майбутній професії Розвинути установки до
 
Слайд 9
 
Навчальна стратегія факультативу Результат Лекції Захист творчих робіт Практичні заняття Робота над індивідуальними проектними завданнями Самостійне вивчення теоретичного матеріалу
Слайд 10
 
Програмне забезпечення факультативу FreewareFreeware Розповсюджується на безкоштовній основі GOM Player, Winamp Media Player, K-Lite Codec Pack, AVInaptic, GSpot, MediaInfo VideoInspector, Media coder, Format factory, XMedia recode, SUPER, MyTest, Audacity Pinnacle VideoSpin, PicPick, Auto Screen Recorder Free, DVD Styler, BurnAware Free
Слайд 11
 
Тематичний план факультативу Поняття, призначення та структура мультимедійних даних. Апаратне та програмне забезпечення для створення, відтворення, аналізу та перетворення мультимедійних файлів 1 Створення та обробка аудіо файлів за допомогою програми Audacity 2 Створення та обробка відео файлів за допомогою програми Pinnacle VideoSpin 3 Знімок екрана. Запис відео з екрана компютера. Запис та оформлення дисків 4 Проектна робота «Створення відеоуроків» 5
Слайд 12
 
Тема 1 Правила техніки безпеки в кабінеті інформатики. Поняття про мультимедійні дані. Призначення, можливості і сфери застосування. Формати мультимедійних файлів. Апаратне та програмне забезпечення для відтворення мультимедійних файлів. Структура мультимедійного файлу. Поняття та призначення кодека. Формати та характеристика аудіо і відео складових мультимедійного файлу. Програмне забезпечення для аналізу мультимедійних файлів. Перетворення (конвертація) файлів. Програмне забезпечення для конвертації файлів.
Слайд 13
 
Тема 2 Огляд програмних і технічних засобів, призначених для створення і показу відео. Середовище Pinnacle VideoSpin, основні поняття монтажу та виводу фільму. Настройка параметрів. Поняття проекту. Відкриття та збереження проекту. Додавання відео до проекту. Поняття сцени (кліпу). Керування програвачем. Додавання, видалення сцен із фільму. Копіювання, переміщення обєднання, поділ сцен у фільмі. Робота зі сценами у фільмі. Додавання фотографій та інших графічних зображень до фільму. Додавання та настроювання переходів між сценами. Створення титрів. Редактор титрів. Настройка параметрів. Додавання титрів до фільму. Озвучування фільму. Додавання голосового супроводу. Синхронізація відеоряду з аудіорядом. Зміна гучності. Озвучування фільму. Додавання звукових ефектів, фонової музики. Настройка гучності. Поняття сценарію фільму. Планування процесу створення фільму.
Слайд 14
 
Тема 3 Поняття звуку. Основні характеристики звуку. Поняття цифрового звуку. Запис та відтворення звуку. Огляд середовища програми Audacity. Призначення. Можливості. Формати звукових файлів, які підтримує програма. Бібліотека LAME. Відкриття й збереження файлів у різних форматах. Редагування звукової доріжки. Робота з фрагментами звукової доріжки. Видалення шуму. Ефекти: нормалізація, луна, посилення басових частот, зміна темпу, зміна швидкості, розворот, повтор, плавне наростання і затухання, посилення сигналу. Робота з кількома звуковими доріжками. Стерео доріжка. Підключення, настроювання мікрофона. Запис із мікрофона. Збереження запису.
Слайд 15
 
Тема 4 Програма PicPick. Огляд середовища, призначення можливості. Створення, редагування та збереження знімків екрана. Програма Auto Screen Recorder. Огляд середовища, призначення можливості. Запис та збереження відео з екрана. Програма DVDStyler. Огляд середовища, призначення можливості. Створення меню дисків DVD-video. Створення дисків DVD-video. Програма BurnAware Free. Огляд середовища, призначення можливості. Запис дисків різних форматів. Створення обкладинок для дисків Програма Xtreme Print Studio. Огляд середовища, призначення можливості.
Слайд 16
 
Тема 5 Вибір теми. Розробка сценарію. Створення та запис голосового супроводу. Запис відео з екрану. Створення відеоуроку. Захист робіт.
Слайд 17
 
Перелік творчих робіт 1.Аналіз мультимедійного файлу за допомогою програми AVInaptic. 2.Аналіз мультимедійного файлу за допомогою програми GSpot. 3.Аналіз мультимедійного файлу за допомогою програми MediaInfo. 4.Аналіз мультимедійного файлу за допомогою програми VideoInspector. 5.Перетворення (конвертація) мультимедійних файлів за допомогою програми Media coder. 6.Перетворення (конвертація) мультимедійних файлів за допомогою програми Format factory. 7.Перетворення (конвертація) мультимедійних файлів за допомогою програми XMedia recode. 8.Перетворення (конвертація) мультимедійних файлів за допомогою програми SUPER.
Слайд 18
 

Перелік творчих робіт 9.Огляд середовища програми Audacity. 10.Створення та редагування звукової доріжки у середовищі програми Audacity. 11.Створення звукових ефектів у середовищі програми Audacity. 12.Огляд середовища програми Pinnacle VideoSpin. 13.Робота зі сценами фільму у середовищі програми Pinnacle VideoSpin. 14.Створення титрів у середовищі програми Pinnacle VideoSpin. 15.Озвучення фільму у середовищі програми Pinnacle VideoSpin. 16.Створення, редагування та збереження знімків екрана за допомогою програми PicPick. 17.Запис та збереження відео з екрана за допомогою програми AutoScreenRecorder. 18.Створення дисків DVD-video за допомогою програми DVDStyler. 19.Запис дисків різних форматів за допомогою програми BurnAware Free.


01.11.2015; 15:53
хиты: 121
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь