пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

19.Продемонструйте основні операції з редагування фільму за допомогою відеоредактора MovieMaker.

Movie Maker основні поняття
Відеоредактор Windows Movie Maker - це спеціальна програма з комплекту поставки Microsoft Windows XP, призначена для створення, редагування і монтажу відеороликів, які згодом можуть застосовуватися безліччю різних методів - в якості елементів презентацій, відеоуроків, а також можуть бути опубліковані в Інтернеті. Файли, що створюються за допомогою відеоредактора Windows Movie Maker, зберігаються на диск у форматі Windows Media, що дозволяє включати в єдиний пакет або відеозапис і відеозапис у поєднанні зі звуковою доріжкою (такі файли будуть мати розширення. Wmv), або тільки звукову доріжку без відеоряду (вона записується у файл з розширенням. wma). Всі ці файли можуть бути відтворені з використанням програвача Windows Media, що виконує для користувача в цьому випадку роль відеоплейєра.
Для стиснення відеозаписів і мультимедійних файлів великих обсягів в Microsoft Windows XP використовуються так звані кодеки (скорочення від терміна «компресор-декомпресора інформації») - спеціальний набір програмних засобів, що дозволяють здійснювати компресію аудіо-і відеоданих методом виключення з мультимедіа-потоку надмірною або періодично повторюється інформації. За допомогою кодеків дані можуть бути не тільки стиснуті в процесі збереження на диск, а й динамічно розпаковані при відтворенні. Використовувані в Windows алгоритми стиснення даних дозволяють передавати підготовлені вами відеозапису по мережі або публікувати їх в Інтернеті, не вимагаючи при цьому значних часових витрат на завантаження і вивантаження інформації.
Для того щоб викликати програму Windows Movie Maker на виконання, необхідно виконати запропоновану далі послідовність команд:

Кожен з перерахованих у цьому переліку елементів інтерфейсу несе власне функціональне навантаження і застосовується особливим чином у процесі редагування і монтажу відеофільмів.

Командна панель, як і в інших програмах Windows XP, призначена для управління відкритим за допомогою даної програми файлом, налаштування зовнішнього вигляду вікна програми, а також для управління відтворенням відеоролика. Панель інструментів редактора Windows Movie Maker в цілому копіює панелі інструментів інших програм Windows як за своїм складом, так і за функціональним призначенням. А от панель інструментів проектів має виключно індивідуальне для даної програми значення: з її допомогою користувач може записати, зберегти фільм, або підготувати його для відправки по електронній пошті. Панель місця розташування допоможе вам швидко знайти у файловій структурі вашого диска файл або збірник, який ви хочете відкрити, у той час як Панель інструментів збірників допоможе вам керувати відкритим у вікні редактора проектом. Для того щоб включити або відключити будь-яку з функціональних панелей програми Windows Movie Maker, зверніться до пункту Панелі (Toolbars) функціонального меню Вигляд (View) і встановіть або скиньте в підменю, відповідні прапорці.

У контексті редактора Windows Movie Maker будь-який графічний файл, аудіо-або відеозапис, яка може бути відкрита і використана в даній програмі, прийнято називати кліпом. У цьому випадку спеціальні папки на диску вашого комп'ютера, в яких зберігаються впорядковані за будь-яким критерієм кліпи, називаються збірками. Збірники відображаються в Панелі збірок у формі піктограм закритих папок, у той час як що містяться в збірнику кліпи з'являються в Області збірників, відображаючись, як ескізи першого кадру міститься в кліпі відеозапису. Користувач може перетягнути за допомогою миші один з кліпів збірки у Робочу область розкадровки, відкривши тим самим новий проект - файл, що містить результати роботи програми Windows Movie Maker. Також можна перетягнути кліп на Монітор, що призведе до негайного відтворення запису. Слід зазначити, що відкритий за допомогою програми Windows Movie Maker кліп є за своєю суттю файлом оригіналу, всі зміни, які користувач внесе в цей кліп в процесі його редагування, будуть зафіксовані в поточному проекті. Оригінал при цьому залишиться неізменним.могут не допустити перетворення ...

Щоб знімати кіно, потрібно зовсім небагато - хороша ідея, комп'ютер і програма 3D Movie Maker. Працювати з нею ви наавчитесь буквально через пару хвилин.

Річ у тому, що програма має хороший набір готових фонових сцен, комплект забавних персонажів із заданими характеристиками поведінки, великі бібліотеки музичних і звукових фрагментів (якщо до звукової плати підключити мікрофон, можна буде записувати власні звукові ефекти).

За допомогою вбудованої Help Machine ви легко зможете розібратися з наявними інструментами. Важливе те, що при видаленні/наближенні персонажа він відповідно уменьшается/увеличивается, створюючи відчуття руху в реалістичному тривимірному просторі.


01.11.2015; 11:54
хиты: 111
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь