пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ


41 Visual Basic Основні поняття мови. Вікна діалогів

Оператори VBA складаються з об’єктів, методів (дій, що виконуються над об’єктом), властивостей (використовуються для опису об’єктів і призначені тільки для читання). Оператори об’єднуються в блоки зв’язаної між собою інформації – процедури.

Процедура – це набір операторів VBA, що виконує певну задачу або обчислює певний результат.

Об’єкт – програмно пов’язана колекція методів (функцій) та властивостей, які виконують єдину функціональну задачу. Програміст створює потрібні об’єкти, а потім описує дії з ними, а також їх реакцію на дії користувача. Корисні об’єкти зберігаються як типові та їх можна багаторазово використовувати в кількох програмах. Метод – функція або процедура, яка керує роботою об’єкта. Момент виконання методу визначається виключно програмним способом. Властивість – характеристика, за допомогою якої описується зовнішній вигляд та робота об’єкта. Наприклад, об’єкт «вікно» має набір властивостей (заголовок, тип шрифту, вигляд ліній та колір рамки, розмір та розміщення на екрані, тощо) та методів для управління його поведінкою на екрані.

Програма на VBA являє собою послідовність рядків довжиною 255 символів. До рядка можна записати один або декілька розділених двокрапкою операторів (команд) мови.

У VBA реалізовані дві функції для відображення на екрані діалогових вікон: вікна повідомлення і вікна введення. Вікно повідомлень (MsgBох) виводить найпростіші повідомлення для користувача, вікно введення (InputBox) забезпечує введення інформації.

Функція InputBox – використовується для найпростішого вводу даних під час виконання програми.

Синтаксис:

InputBox(prompt [, title] [, default]),

де Prompt – символьний вираз (підказка), що відображається як повідомлення в діалоговому вікні. Символьне значення prompt може містити кілька рядків.

Title – символьний вираз, що відображається в рядку заголовка діалогового вікна. Якщо цей аргумент відсутній, у рядок заголовка заноситься ім’я програми.

Default – символьний вираз, що відображається в полі введення і використовується за замовчуванням, якщо користувач не введе інший рядок. Якщо цей аргумент відсутній, поле введення зображується порожнім.

Процедура MsgBox виводить на екран діалогове вікно, що містить повідомлення, установлює режим очікування натискання кнопки користувачем, а потім повертає значення типу Іnteger, що свідчить про факт натиснутої кнопки.

Синтаксис: MsgBox(Prompt [, Buttons] [, Title]),

де Prompt – символьний вираз, що відображається як повідомлення в діалоговому вікні.

Buttons – числовий вираз, який показує суму значень, що вказують число і тип відображуваних кнопок, тип значка, який використовується, основну кнопку і модальність вікна повідомлення. Значення за замовчуванням цього аргументу дорівнює 0.

Title – символьний вираз, що відображається в рядку заголовка діалогового вікна. У разі відсутності цього аргументу у рядок заголовка заноситься ім’я програми.


09.06.2015; 16:44
хиты: 573
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь