пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

27. Коротка характеристика елементів керування звіту, їх призначення, технологія створення, редагування та форматування. Керування об’єктами звіту, налагодження їх властивостей. Створення обчислювальних полів у звітах. Побудова арифметичних виразів.

Елементи керування – це складові звіту, які використовуються для введення, редагування або відображення даних. Наприклад, текстове поле – це поширений елемент керування для відображення даних у звітах. До інших поширених елементів керування належать кнопки, прапорці та поля зі списками (розкривні списки).  Елементи керування дають змогу переглядати дані та працювати з ними в застосунку бази даних. Елементи керування можуть бути зв'язані, вільні або обчислювані. Зв'язаний елемент керування.    Елемент керування, джерело даних якого – поле в таблиці або запиті, називається зв'язаним елементом керування. Зв'язані елементи керування можуть використовуватися для відображення значень, які отримуються з полів у базі даних. Це може бути текст, дати, числа, значення «Так/Ні», зображення або діаграми. Наприклад, текстове поле, у якому відображається прізвище працівника, може отримувати ці дані з поля «Прізвище» в таблиці «Працівники».

Вільний елемент керування.    Елемент керування, який не має джерело даних (наприклад, поле або вираз), називається вільним елементом керування. Вільні елементи керування використовуються для відображення відомостей, зображень, ліній або прямокутників. Наприклад, надпис, у якому відображається назва форми – це вільний елемент керування. Обчислюваний елемент керування.    Елемент керування, джерело даних якого – вираз, а не поле, називається обчислюваним елементом керування. Значення, яке потрібно використовувати як джерело даних для цього елемента керування, указується за допомогою визначення виразу. Вираз може бути комбінацією операторів (наприклад, = і +), імен елементів керування, імен полів, функцій, які повертають одне значення, і констант. Алгоритм створення поля для виконання обчислень у запиті:•створити звіт у режимі конструктора; • розмістити вільне поле в бланку звіту; •побудувати вираз для виконання обчислень в області даних вільного поля; •задати ім’я та інші властивості поля.

 


09.06.2015; 16:44
хиты: 134
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь