пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

21.Встановлення порядку сортування результатів запиту та виводу на екран необхідних полів. Створення обчислювальних полів в запиті. Призначення та технологія роботи з Построителем выражений.

Результат запиту можна сортувати за одним або кількома полями. За замовчуванням дані відтворюються в порядку, встановленому для первинного ключа першої вибраної таблиці. Якщо первинного ключа немає, дані відтворюються в порядку відбору записів. Для задання порядку сортування даних клацніть мишкою на рядку Сортировка (Sort) бланку запиту, відкрийте список (рис. 3.13) і виберіть пункт По возрастанию (Ascending) або По убыванию (Descending). Текстові дані сортуються за збільшенням від А до Я (А до Z), а числові - від 0 до 9, за зменшенням - у зворотному порядку. Клацніть в рядку Сортировка (Sort) і виберіть зі списку пункт По возрастанию (Ascending) або По убыванию (Descending).

При сортуванні за кількома полями порядок, в якому поля додані в бланк запиту, визначає їх пріоритет.

 

Обчислювальне поле - поле, визначене в запиті для виводу результату розрахунку виразу. Обчислення проводяться всякий раз при виконанні запиту.

Для розрахунків з використанням формул, визначених користувачем, треба ввести бажаний вираз в порожню комірку «Поле:» бланку запиту.

Вирази, що визначають обчислювальні поля, створюються за допомогою майстра звичайних запитів або вводяться користувачем у рядок “Групова операція:” бланку запиту, у якому дозволяється вибір статистичних функцій для виконуваних обчислень.

Будівник виразів дозволяє легко знаходити і вставляти ці елементи, що підвищує швидкість і точність введення виразів. Крім того, будівник виразів допомагає визначити, які елементи вираження відповідають контексту, в якому воно вводиться.

 


09.06.2015; 16:44
хиты: 145
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь