пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

15. Поняття зв’язку, типи зв’язків між таблицями в базах даних MS Access. Встановлення та редагування з’вязків між таблиця у вікні Схема даних

Міжтабличний зв'язок - це відношення, встановлені між полями (стовпцями) двох таблиць.

Існують зв'язки з відношенням «один-до-одного», «один-до-багатьох» і «багато-до-багатьох».

•                      один - до - одного - кожному запису з однієї таблиці відповідає один запис у іншій таблиці;

•                      один - до - багатьох - кожному запису з однієї таблиці відповідає кілька записів у іншій таблиці;

•                      багато - до - одного - безлічі записів з однієї таблиці відповідає один запис у іншій таблиці;

•                      багато - до - багатьох - безлічі записів з однієї таблиці відповідає кілька записів в іншій таблиці.

1 На вкладці Знаряддя бази даних у групі Відобразити або приховати клацніть елемент Зв'язки.

2 Якщо зв’язки ще не визначено, автоматично відображається діалогове вікно Відображення таблиці. Якщо воно не відображається, на вкладці Конструктор у групі Зв’язок натисніть кнопку Відобразити таблицю.

У діалоговому вікні Відображення таблиці відображаються всі таблиці й запити в базі даних. Щоб переглянути лише таблиці, виберіть вкладку Таблиці. Щоб переглянути лише запити, виберіть вкладку Запити. Для перегляду як таблиць, так і запитів виберіть вкладку Разом.

3 Виберіть одну або кілька таблиць чи запитів і натисніть кнопку Додати. Закінчивши додавати таблиці й запити до вікна «Зв’язки», натисніть кнопку Закрити.

4 Перетягніть поле з однієї таблиці (зазвичай це первинний ключ) до спільного поля (зовнішнього ключа) в іншій таблиці. Щоб перетягнути кілька полів, натисніть клавішу CTRL, клацніть потрібні поля, після чого виконайте перетягування.

Відображається діалогове вікно Редагування зв’язків.

5 Переконайтеся, що відображувані імена полів відповідають спільним полям зв’язку. Якщо ім’я поля неправильне, клацніть його й виберіть зі списку нове поле.

Щоб забезпечити для цього зв’язку цілісність даних, установіть прапорець Забезпечення цілісності даних. Для отримання додаткових відомостей про цілісність даних див. розділи Знайомство з поняттям цілісності даних і Забезпечення цілісності даних.

6 Натисніть кнопку Створити.

 


09.06.2015; 16:44
хиты: 122
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь