пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

7.Поняття про ключ та його типи (первинний і зовнішній): обмеження цілісності; побудова інформаційно-логічної моделі.

Ключ - це стовпець (може бути декілька стовпців), що додається до таблиці і дозволяє встановити зв'язок із записами в іншій таблиці.

Існують ключі двох типів: первинні і вторинні (зовнішні).

Первинний ключ - це одне або кілька полів (стовпців), комбінація значень яких однозначно визначає кожний запис у таблиці. Первинний ключ не допускає значень Null і завжди повинен мати унікальний індекс. Первинний ключ використовується для зв'язування таблиці з зовнішніми ключами в інших таблицях.

Зовнішній (вторинний) ключ - це одне або кілька полів (стовпців) у таблиці, що містять посилання на поле або поля первинного ключа в іншій таблиці. Зовнішній ключ визначає спосіб об'єднання таблиць.

Обмеження цілісності - це деяке твердження, що може бути правдивим чи хибним в залежності від стану бази даних.

Логічна модель є основою бази даних, вона повинна відображати взаємозв’язки між реляційними таблицями. Деякі сучасні СУБД мають інструментальні засоби побудови логічної моделі даних. Логічна модель в середовищі СУБД Mіcrosoft Access називається схемою. Для побудови схеми даних попередньо необхідно створити таблиці, визначивши в них первинні ключі. Зв’язок встановлюється між полем первинного ключа об’єкт­ного відношення та полем вторинного ключа зв’язкового відношення. Зв’язок між полем первинного та полем вторинного ключа встановлюється, якщо поля задані одним типом і подані в одному форматі. 
Схема в Access забезпечує за змовчування посилкову цілісність та узгодженість даних, які зберігаються в різних таблицях.

 


09.06.2015; 16:44
хиты: 115
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь