пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

144 КУЛЬТУРАяк міра розвитку людини.

КУльтура - це певний спосіб організації людської діяльності, як система матеріальних і духовних цінностей і соціокультурних норм, а також сам процес самореалізації та розкриття творчого потенціалу особистості та суспільства в різних сферах життя. 
Сьогодні існує ціла сукупність наук - філософія, історія, соціологія, антропологія, які досліджують культуру в самих різних аспектах. Однак це не вирішує проблему розуміння її як цілісності, так як кожна наука розглядає культуру під власним кутом зору і застосовує для її вивчення тільки їй притаманну методику дослідження. Саме з цим пов'язане існування величезної кількості дефініцій культури, які відображають тільки її приватні моменти. Крім того, накопичення іншими науками знання про культуру важко сумісно один з одним як не володіють атрибутом системності і носить уривчастий характер. Існує велике поле проблем, вирішення яких може бути знайдено лише культурологією, так як ця наука займається вивченням культури як надскладне системного об'єкта, що складається з безлічі підсистем; як глобального феномена, спочатку пов'язаного з розвитком людини. 
Сприйняття світу культури має бути не в якості стихійного освіти, а як результат цілеспрямованих зусиль самих людей щодо вдосконалення і перетвореннятого, що дано людині природою

 


09.06.2015; 15:51
хиты: 187
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь