пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

122. КУЛЬТУРА ПРОФ ДІЯЛЬНОСТІ


Професійна культура – це частина загальної культури, рівень мистецтва професійної діяльності, який відображає досягнення наукової думки та практичного досвіду, повсякдення проявляється спеціалістом в інтересах морального здоров’я суспільства, середовища та соціального прогресу. Вона характеризується не тільки моральністю особистості, але й її емоційним проявом.
Культура професійної діяльності невіддільна від об’єктивної структури діяльності фахівця й характеризує міру його готовності здійснювати професійну діяльність як систему. Оскільки ця діяльність має системно-функціональну структуру, то в ході дослідження ми прийшли до висновку, що й культура професійної діяльності має таку ж структуру. Слід зазначити, що культура професійної діяльності за своєю структурою є системно-функціональною, за взаємозв’язком компонентів – технологічною, а за ознаками забезпечення ефекту в діяльності – системно синергетичною. Відповідно до компетентнісного підходу “культура професійної діяльності майбутнього фахівця” уточнюється нами як інтегративна якість особистості.
   Висновки. Культуру професійної діяльності з позицій компетентнісного підходу можна пов’язати з формуванням цілісної особистості майбутнього вчителя початкової школи, його морально-гуманістичної спрямованості, здатності до самореалізації в діяльності, наближеної до норм культури.

 


09.06.2015; 15:51
хиты: 131
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь