пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

5. Внутрішні характеристики української культури

Необхідність поглибленого аналізу внутрішніх причин розвитку культури виявляється при розгляді впливу поділу праці на розвиток культури.  Перш за все, з виникненням складної соціальної структури суспільства, що виникла в результаті поділу праці, управління, розумова діяльність, духовне виробництво стали переважно сферою занять певного класу чи соціальної групи.

Регіональні особливості культури виявляються не тільки в специфічних рисах культури окремих народів. Є певні суттєві відмінності між міською культурою та культурою села, культури великого міста і культури дрібних і середніх міст. Є підстави говорити про особливості культури у великих регіонах світу. Так Європа зробила наголос на розум, раціональне освоєння дійсності і використання його успіхів

Розвиток культури має свою внутрішню логіку і характеризується відносною самостійністю і своєрідною внутрішньої детермінацій, яка реалізується не тільки в активному використанні новими поколіннями накопиченого запасу цінностей культури, а й у впливі цього запасу на подальший розвиток культури, його основні напрями, його зміст і темп.

 


09.06.2015; 15:51
хиты: 135
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь