пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

18. Сутність і структура педагогічної діяльності вчителя.


Навчання, виховання, розвиток особистості - завдання вчителя.
Особливі вимоги до вчителя пред'являються як до особистості: бути зразком, який би діти могли наслідувати (культура, зовнішність, мова і т.ін.), крім того вчитель повинен: 
• бути людиною досконалою, щоб діти цінували його;
• розвивати самостійність учнів, їх самооцінку, самоосвіту, самовиховання через застосування демократичного стилю спілкування;
• творчо підходити до своєї діяльності знаходити нові засоби, прийоми навчання, виховання, розвитку;
• у своїй діяльності бути майстром.
Структура педагогічної діяльності
Педагогічна діяльність складається з:
1. Комунікативної діяльності — взаємодії з учнями, встановлення взаємостосунків, взаєморозуміння, донесення до них знань, ідей. Мовні уміння, навички + немовні засоби спілкування = комунікативна діяльність
2. Організаторської діяльності - проявляється у підтриманні уваги учнів на уроці, активізації їх пізнавальної діяльності; у створенні учнівського колективу, трудових заходів, виховних заходів.
3. Конструктивної діяльності - уміння планування учбової і виховної роботи, створення досконалої структури уроку, відбір необхідних засобів наочності, ТЗН та їх використання.
4. Гностичної діяльності, яка включає психологічне вивчення учнів, їх можливостей, слабких і сильних сторін, а також самоосвіту педагога, вивчення передового педагогічного досвіду та його використання.
5. Проектувальної діяльності - планування перспектив розвитку дитини, її виховання, передбачення наслідків виховного впливу на дитину.

01.06.2016; 18:30
хиты: 102
рейтинг:0
Общественные науки
психология
прикладная психология
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь