пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

1.Сутність процесу учіння та його психологічні компоненти.


Поняття учіння і навчання не можна змішувати. Учбова діяльність це УЧІННЯ (учбова діяльність учня), НАВЧАННЯ (учбова діяльність вчителя)
Научіння - постійний перехід людини від незнання до знань, від неуміння до уміння; набуття досвіду. Научіння виникає тільки в результаті діяльності, при чому може стояти мета навчатися, а може такої мети не бути (немовля торкається гарячого предмету). Научіння відбувається лише в результаті власної діяльності.
Учіння - діяльність з метою навчитися; це специфічна людська діяльність, мета якої научіння; це цілеспрямована діяльність людини по засвоєнню знань, умінь, навичок, досвіду.
В учбовій діяльності відбувається учіння. Завдання вчителя - сприяти учінню дітей. На сучасному етапі в учінні повинно забезпечуватися не тільки засвоєння знань, умінь і навичок, а й здійснюватись психічний розвиток, особливо розумовий (коли активність дитини висока, годі це є можливим). В учінні повинен відбуватися розвиток самостійності -здатності до самоосвіти, оцінки явищ дійсності, самооцінки, самовиховання. Здійснення цих задач залежить від того, як дорослі організовують учіння, чи знають психологічну структуру учіння, чи активізують психологічні компоненти процесу учіння.

01.06.2016; 18:27
хиты: 154
рейтинг:0
Общественные науки
психология
прикладная психология
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь