пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

2. Типи труднощів першокласників при входженні в шкільне життя

У молодшого школяра при входженні в шкільне життя спостерігаються такі типи труднощів:

  1. Зміна режиму дня: при вступі до школи дитина повинна систематично займатись учбовою діяльністю, що суттєво перебудовує режим її дня, який був до цього. Батьки повинні допомогти дитині розробити оптимальний для неї режим дня і постійно контролювати його виконання.
  2. Труднощі у взаєминах з вчителем. Вчитель початкових класів на відміну від виховательки дитячого садка, яка була другою мамою, виступає досить вимогливим наставником, тому дитина може відчувати страх у ставленні до вчителя. Саме тому вчитель повинен пред’явити однакові вимоги до всіх дітей, але при цьому враховуються їх індивідуальні особливості.
  3. Труднощі у взаєминах з ровесниками,  як правило, зустрічаються в тих дітей, які не ходили в дитсадок і до школи мали лише фрагментарні контакти з іншими дітьми. Такі діти не володіють гнучкими навичками спілкування з ровесниками, не вміють співпрацювати з ними або не вміють захищати себе. Вчитель з метою допомоги дітям у подоланні такого типу труднощів повинен проводити виховну роботу по згуртуванню класного колективу на засадах співробітництва, взаємодопомоги та взаємопідтримки.
  4. Згасання інтересу до учіння, яке спостерігається десь у середині першого навчального року.

 

 

 


23.11.2015; 11:33
хиты: 140
рейтинг:0
Общественные науки
психология
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь