пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

99. Парламентські вибори 2007 р.

    2 квітня 2007 року Президент України Віктор Ющенко розпустив Верховну Раду (парламент) України та підписав указ[1] про дострокові парламентські вибори в Україні, які мали відбутися 27 травня 2007, проте вони були перенесеними на 24 червня 2007 року. Парламент і Кабінет Міністрів назвали цей указ неконституційним і не виділили кошти на вибори. Парламент продовжував проводити засідання, але Президент вважав їх недійсними. Указ було оскаржено в Конституційному Суді України, який унаслідок різних юридичних причин так і не прийняв рішення по суті цієї справи.
Віктор Ющенко заявив, що може призупинити постанови і відкласти день виборів, аби парламент затвердив деякі важливі законопроекти, зокрема, законодавство про вибори, опозицію, та функціонування парламенту. Врешті-решт було досягнуто домовленості[2] між основними політичними силами, внаслідок яких парламент на декілька днів відновив роботу при визнанні Президентом цього факту, а дата виборів змістилася на 30 вересня, причому причиною їх призначення оголошувалося припинення існування Верховної Ради, внаслідок відсутності в ній 1/3 депутатів від конституційного складу: опозиційні депутати спеціально для цього припинили свої депутатські повноваження.

    За офіційними даними Центрвиборчкому України на 30 серпня 2007 року, у виборчих перегонах 2007 року брали участь 20 політичних партій і передвиборчих блоків. Це найнижчий показник за останні декілька виборів. Зареєстровано 4 864 кандидати від 20 політичних партій і блоків.[3]
Згідно з результатами жеребкування Центральної Виборчої комісії України, зареєстровані політичні партії та блоки партій розташовані у виборчому бюлетені таким чином:вКомуністична партія України (оновлена)вПартія національно-економічного розвитку Українив«Український Народний Блок»вПартія регіоніввПартія Вільних ДемократіввСоціалістична партія Українив«Блок Литвина»в«Блок Юлії Тимошенко»вВиборчий блок Людмили Супрун — Український регіональний актив (УРА)вБлок «Християнський блок»вСелянський блок «Аграрна Україна»вПрогресивна соціалістична партія УкраїнивКомуністична партія УкраїнивБлок «Наша Україна – Народна самооборона»вБлок «Всеукраїнська громада»вВсеукраїнське об'єднання «Свобода»вГромадянська партія «Пора» (знята з реєстрації) Партія Зелених України «Блок партії пенсіонеріввУкраїни» Всеукраїнська партія Народної Довіри Виборчий блок політичних партій КУЧМАв(Конституція — Україна — Честь — Мир — Антифашизм)

 


03.06.2015; 17:30
хиты: 179
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь