пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Фундаментальний аналіз як інструмент для вибору оптимальної інвестиційної стратегії.

Фундаментальний аналіз — це аналіз економічного стану країни походження валюти, політичних подій і чуток. Економіка країни залежить від рівня інфляції і безробіття, відсоткової ставки центрального банку, податкової політики. Політична стабільність також відбивається на обмінному курсі. Особливу роль відіграє політика центрального банку: масовані інтервенції або відмова від них істотно впливають на курс обміну валюти.

Але в той самий час фундаментальний аналіз не можна сліпо розглядати як просто аналіз економіки країни. Значно більшу роль на ринку FOREX відіграють очікування учасників ринку, на які впливають різні прогнози і бюлетені, що випускають самі гравці. Часто складається ситуація, коли діє ефект «пророцтва, що саме справджується» — в разі коли гравці на ринку піднімають або опускають курси валют до рівня прогнозів. Але глибокий і повноцінний фундаментальний аналіз доступний тільки великим банкам, які мають штат професійних аналітиків і постійний доступ до широкого поля інформації.

Незважаючи на різницю підходів і аналізу ринку фундаментальний аналіз і технічний аналіз є взаємно доповнювані. Трейдери, які діють згідно фундаментального аналізу, змушені рахуватися з деякими технічними характеристиками ринку (основні рівні підтримки-опору, рівня перекупленості-перепроданості), а прихильники технічного підходу до ринку прислухаються до основних новин (% ставки, важливі політичні події).

 


23.04.2015; 12:54
хиты: 96
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь