пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Які міжнародні фінансові інститути входять до групи Світового Банку?

Група Світового банку (The World Bank Group) – це сукупність багатосторонніх організацій розвитку, які належать і підзвітні урядам країн-членів організацій. Група Банку має неполітичне спрямування. Статутами її організацій забороняється при прийнятті рішень брати до уваги політичні міркування або втручатися у політичні справи країн-членів організацій.
Коли Світовий банк розпочинав свою діяльність, спрямовану на прискорення ліквідації наслідків Другої Світової війни, до його складу входило 38 країн. З того часу їх кількість зросла до 184 – зараз це майже усі країни світу.

Чим займається Світовий банк

Світовий банк підтримує зусилля країн, спрямовані на інвестування у людські ресурси шляхом будівництва шкіл, оздоровчих центрів, постачання питної води та електроенергії, формування орієнтованих на розвиток урядів та захисту довкілля.
Світовий банк надає консультації, технічну допомогу і позики для впровадження конкретних проектів. Щорічно Банк надає своїм країнам-членам допомогу у сумі близькій до $20 млрд. для фінансування десятків і сотень проектів.

П'ять агенцій  одна група

В міру зростання кількості країн-членів і зміни їх потреб зростав і Світовий банк. Нині до його складу входять п'ять різних організацій, які разом утворюють Групу Світового банку:

  • Міжнародний банк реконструкції та розвитку – МБРР (The International Bank for Reconstruction and Development – IBRD). Створений у 1944 p. Надає допомогу країнам з середнім рівнем доходу. Більшість своїх коштів МБРР одержує шляхом продажу облігацій на міжнародних ринках капіталу.
  • Міжнародна асоціація розвитку – MAP (The International Development Association – IDA). Створена у 1960 p. Підтримує 81 найбіднішу країну з доходом на душу населення не більше, ніж $865, яким вона надає безвідсоткові кредити, технічну допомогу та консультації.
  • Міжнародна фінансова корпорація – МФК (The International Finance Corporation – IFC). Створена у 1956 p. Сприяє розвитку країн-клієнтів шляхом фінансування інвестицій у приватний сектор.
  • Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій – БАТІ (The Multilateral Investment Guarantee Agency – MIGA). Створене у 1988 p. Заохочує іноземні інвестиції шляхом надання гарантій іноземним інвесторам на покриття збитків, спричинених некомерційними ризиками у країнах, що розвиваються.
  • Міжнародний центр врегулювання спірних питань щодо інвестицій – МЦВСПІ (The International Centre for Settlement of Investment Disputes – ICSID). Створений у 1966 p. Забезпечує інструменти для врегулювання шляхом погоджувальних або арбітражних процедур спірних питань щодо інвестицій між іноземними інвесторами та країнами-одержувачами інвестицій

 


23.04.2015; 12:54
хиты: 111
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь