пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Дайте визначення поняття «відмивання грошей».

Поняття "брудні гроші" (англ. dirty money) і "відмивання грошей" - терміни, що виникли у США в 30-ті роки ХХ ст. у зв'язку з прийняттям у країні закону, який забороняв вільний продаж алкогольних напоїв. Одним із негативних наслідків "сухого закону" стала контрабанда алкоголю, доходи від якої вкладалися в розвиток мережі пралень, отримуючи таким чином легальний статус. Відтоді подібного роду операції отримали назву "відмивання грошей".

"Відмивання" грошей - це операція, в процесі якої приховуються походження, призначення грошового платежу.

"Відмивання грошей" - це конверсія, або "очищення" майна, яка бере початок від серйозного злочину з метою приховання джерела походження такого майна. Процес відмивання "брудних" грошей складає загрозу для загальноекономічного розвитку країн, які відмовляються від жорсткого контролю за цим видом міжнародної злочинної діяльності.

Під "відмивання грошей" розуміють легалізацію протиправно отриманих грошових коштів та майна, що здійснюється шляхом різних маніпуляцій з "брудним" капіталом, внаслідок чого останній набуває статусу законного (легального). Відмивання - це методи і процедури, що дозволяють отримані в результаті незаконної діяльності кошти перетворювати в інші акти для приховування їх справжнього походження, дійсних власників або інших аспектів, що могли б свідчити стосовно порушення законодавства. Найчастіше різні способи "відмивання" грошей використовуються в таких випадках, як торгівля наркотиками і зброєю, шахрайство, терористична діяльність, вимагання, проституція, торгівля контрабандними та краденими товарами. Однак за своєю суттю "відмивання" грошей супроводжує будь-який злочин, мотивом якого є одержання доходу.

 


23.04.2015; 12:54
хиты: 107
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь