пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

12. Формування сучасної парадигми міжнародного маркетингу.

 

Концепця маркетингу:товарна,збутова,ринкова,стратегічна.

Напрями порівняльного маркетингу:регіональні,функціональні(зосередженні на дослідженні окремих елементів маркетингу. Функціональні дослідження в межах порівняльного маркетингу зосереджуються на питаннях розподілу і маркетингової комунікації: управління зарубіжними філіями,продуктивність дистрибутивної торгівлі.

Одною з перших публікацій міжнародного маркетингу була книга Ролланда Кламе 1959р. Тенденції розвитку світової економіки та певні зміни в поведінці споживачів на світовому ринку зумовили появу концепції глобального маркетингу як субкатегорії міжнародного маркетингу. Термін «глобальний маркетинг» почав широко використовуватися у науковій, дослідницькій та

практичній діяльності, починаючи з 1983 р.

 На основі узагальнення практики ТНК,які застосували принцип  стандартизації міжнародного маркетингового комплексу і створили єдину глобальну стратегію діяльності.

Форми міжнародного маркетингу: експорт,імпорт,зовнішня економіка,транс націоналізація,(мультирегіональна і глобальна)

Стадії інтернаціоналізації фірми:

 спорадичний експорт;

 нестабільний експорт;

 експортна експансія;

 розвиток зарубіжних філій;

 консолідація із зарубіжним ринком;

 транснаціоналізація діяльності;

 глобалізація діяльності.

Типи Маркетингу:

1) Залежно від геополітичних меж діяльності суб’єктів виділяються внутрішній та міжнародний. Внутрішній маркетинг — маркетингова діяльність, націлена на внутрішній (основний для фірми) ринок. При цьому фірма стикається із набором елементів одного бізнес-середовища,

хоча працювати може на різних сегментах.

Міжнародний маркетинг -  Маркетингова діяльність фірми за межами національних кордонів.

являє собою

2) залежно від об’єкта - промисловий, аграрний та банківський

3)Залежно від ступеня ринку орієнтованості: Стратегічний маркетинг — це діяльність щодо створення усталеної (довгострокової) конкурентної переваги шляхом постійного та систематизованого моніторингу бізнес-середовища та потреб ринку і формування на цій основі ефективного маркетингового комплексу.

Оперативний маркетинг — це діяльність, метою якої є використання певної ринкової ситуації або швидке пристосування маркетингового комплексу до неї.

4)Залежно від суб’єкта : Мікромаркетинг – маркетингова діяльність стосовно конкретного виду товару що продукується;

 Макромаркетинг –це маркетингова діяльність стосовно широкого кола товарів чи сфер діяльності на рівні як фірми так і держави в цілому.

Зміст міжнародного маркетингу:

1)вибір адекватного зарубіжного ринку;

2)адаптація товарів до міжнародного цільового ринку;

3)Розиток експортних товарів розподілу;

4)здобуття знань з страхування і оформлення експортної інформації.

Мультирегіональний – це форми і методи маркетингової діяльності,що застосовують фірми працюючи в окремих регіонах чи в межах інтеграційних угрупувань.

Глобальний маркетинг — це маркетингова діяльність фірми, яка розглядає світовий ринок як єдине ціле. 

В основі експортного, зовнішньоекономічного, транснаціонального, мультирегіонального та глобального маркетингу може бути один з існуючих підходів до організації міжнародної маркетингової активності:

 диференційований (адаптований);

 глобальний (стандартизований).

Диференційований підхід передбачає адаптацію міжнародного маркетингового комплексу та управлінської діяльності до потреб кожного із зарубіжних ринків. Глобальний підхід, на відміну від диференційованого, передбачає стандартизацію міжнародного маркетингового комплексу та управлінської діяльності відносно різних зарубіжних ринків. Основи глобального маркетингу:

1)Потреби споживачів в різних країнах світу стають більш однорідними;

2)За умов гарантованого рівня якості споживачі в різних країнах готові відмовлятися від специфічної характеристики заради більш низької ціни.

3)Стандартизація зумовлена гомогенізацією світових ринків.

 


11.03.2015; 10:06
хиты: 121
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь