пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

2. Огляд проектів

Залучення інвестицій в економіку Закарпаття залишається пріоритетом у роботі владних структур області. У цьому напрямку актуальними є об’єкти, передусім, на Міжгірщині, Хустщині та Виноградівщині.

В Ужгородському районі теж створено ряд інвестиційних проектів. Так, Інвестиційний проект «Індустріальний парк Соломоново» наказом було внесено до Реєстру індустріальних парків України. Створення парку направлено на розвиток автомобільної галузі в регіоні..

Індустріальний парк «Соломоново» (ІПС) орієнтований на задоволення зростаючого попиту на промислову нерухомість, що зумовлений перенесенням виробництва із Західної та Центральної Європи далі на схід. Надзвичайно вигідне розташування ІПС адже знаходиться на території спеціальної економічної зони «Закарпаття» по сусідству із заводом з виробництва автомобілів "SKODA" і "VOLKSWAGEN" ЗАТ "Єврокар" та орієнтований на підприємства автомобілебудівної та автоагрегатної промисловості.

Успішними є такі компанії та проекти:

  • ТОВ “Джейбіл Сьоркіт Юкрейн Лімітед”, інвестиційний проект “Виробництво та збирання компонентів для електронної промисловості” ;
  • ЗАТ “Єврокар”, інвестиційний проект “Складання легкових автомобілів “Шкода” ;
  • ТОВ “Ядзакі-Україна”, інвестиційний проект “Виробництво електроустаткування для двигунів та транспортних засобів” .

Перспективним є  створення індустріальних парків на Тячівщині та в Хусті. Функціонування таких парків – це ефективний засіб економічного розвитку. Проте, розвивати потрібно й інфраструктуру районів. Адже без хороших доріг інвестора у будь-яку сферу важко залучити.

Що стосується розвитку туристично-рекреаційної сфери краю, то варто зазначити, що, у 2012 році Закарпаття відвідало 326 тисяч туристів. Обсяг наданих послуг у цій сфері збільшився на 11% і становить 330 млн. грн.

Основним напрямом подальшого розвитку туристичної галузі є створення потужних гірськолижних центрів з сучасною та розгалуженою інфраструктурою. Другий напрям - бальнеологічний туризм на базі термальних мінеральних вод.


05.03.2015; 14:06
хиты: 92
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь