пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

статьи для чтения:
» читать
Книги:
» "Политология" Сазонов Н.И.
» апгрейд обезьяны (для чтения)
8 семестр (госы):
» Теория политики
» Сравнительная политология
8 семестр (экзамены):
» Национальная безопасность
» Полит. менеджмент
» Охрана труда
» Государственное управление
» удали
» Європа міграція
8 семестр (зачёты):
» Теория партий и партийных систем
» Постмодерная политика
» Политическое лидерство
7 семестр:
» Кратология
» Терроризм и политика

1.3. Незаконна міграція

Різке зростання числа мігрантів, охочих влаштуватися в країнах Західної Європи, змусило ще в 1993 році такі країни, як Великобританія, Франція, Німеччина, Бельгія, Португалія, Нідерланди зробити заходи по обмеженню прийому мігрантів. У 1994 році їх прикладу послідували Австрія, Данія і Італія. Ці заходи були настільки жорсткими, що, на думку ряду правозахисних неурядових організацій, могли підірвати основи міжнародного інституту надання притулку. А результатом цих мір стало збільшення потоків незаконної міграції.

У Франції приблизно знаходиться 3,6 мільйона іноземців, з яких 9,23 тисяч, - нелегали. Щоб в'їхати на територію Франції з третіх країн, іноземці повинні запрошувати візу тільки в консульствах в своїй країні. Після перебування на території Франції протягом трьох місяців іноземець зобов'язаний звернутися в поліцейські імміграційні служби за посвідкою на проживання, термін якого визначається французькими законами. Якщо це правило порушується, іммігрант ризикує бути висланим з країни без права отримання в'їзної візи не тільки до Франції, але і у всі держави Шенгенської зони.

У Великобританії - 2,2 мільйона іммігрантів, з них 46,47 тисяч нелегалів. Тут знаходиться найбільша кількість осіб, що поводяться (з різних причин) із запитами про надання ним політичного притулку, і запити ці найчастіше задовольняються. Проте за перевезення, надання нічлігу і заховання іноземців, що незаконно проникли і проживають на Британських островах, законодавчо встановлені особливо високі штрафи.

Для Німеччини характерна відсутність обмежень або квот, лімітуючих міграційні потоки. Можливо, тому тут проживає найбільша кількість іноземців - 7,4 мільйона, з яких понад 7 тисяч - нелегали. Дозволи на проживання видаються двох видів: тимчасові (термін яких не слід перевищувати самовільно) і не обмежені терміном. Головні вимоги до негражданам ЄС для отримання посвідки на проживання - мати професію і знати німецьку мову.

У Іспанії з 1 мільйона приїжджих близько 95 тисяч не оформили належним чином своє постійне перебування в країні. Головні «ворота» для незаконного проникнення в країну - Гібралтар. Для боротьби з небувалим напливом біженців влади мають намір побудувати уздовж південного побережжя систему зовнішнього спостереження - з радарами і приладами нічного бачення. А на тих, хто надає нелегалам навіть тимчасову роботу і житло, накладаються високі штрафи.

Боротьба з порушниками особливо активно ведеться в Італії, де приблизно з 1 мільйона іммігрантів 5,35 тисяч знаходяться на нелегальному положенні. А зовсім недавно їх було більше 150 тисяч. Набув чинності закон "Босси-Фіні", по якому всі іноземці, що прибувають не з країн ЄС, зобов'язані мати трудовий контракт і постійне місцепроживання, а також здати в поліції відбитки пальців. Італійські поліцейські вважають, що нелегали небезпечні своєю мобільністю і здатністю швидко зникати після скоєння злочину.

Досить суворі концепції боротьби з нелегалами в Греції, де на 1 мільйон іноземних жителів їх налічується 4,18 тисяч. У 1991-2001 роках тут було арештовано 1,8 мільйона чоловік, що незаконно проникли і проживали на території держави. У країні налагоджений жорсткий візовий порядок, забезпечується найшвидша і ефективніша в Європі система висилки іноземців з країни за допущені правопорушення.

У Швеції з 0,5 мільйонів іммігрантів всього 595 нелегалів. У країні строго підтримується встановлений порядок в'їзду-виїзду, а нелегалам тут сховатися особливо важко - їх просто видають поліції.

Міністри внутрішніх справ і юстиції країн ЄС, питання нелегальної імміграції, що обговорювали в Брюсселі, до Європи, поки не змогли прийти до згоди щодо загальноєвропейської політики відносно іммігрантів і загального посилювання покарань для тих, хто збагачується на нелегальній імміграції. Основне джерело «нелегалів» в Європі – Балкани. Межі, що погано охороняються, і загальна плутанина в цьому регіоні дозволяють нелегальним іммігрантам використовувати його як ворота на захід. Ситуацією на Балканах активно користуються злочинці на контрабанді “живим товаром”. Чиновники країн ЄС схиляються до необхідності посилювання прикордонного контролю на західних рубежах Балканських країн. Висловлюються також пропозиції по посилюванню покарань за сприяння нелегальній міграції. Проте всі ці пропозиції натрапляють  на жорстку критику з боку правозахисних організацій. Правозахисники пропонують подивитися на проблему з іншого боку - адже нелегальні іммігранти прагнуть проникнути до багатої Європи, рятуючись з голоду, позбавлень, політичних і расових переслідувань у себе на батьківщині.

 


01.01.2015; 22:26
хиты: 253
рейтинг:0
Общественные науки
политология
государственная политика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь