пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Система освіти в зарубіжних країнах. На прикладі однієї країни поясніть спільне та відмінне з українською системою освіти

Характеристика зарубіжних освітніх систем

США Дошкільне виховання. Дитячих садків майже не існує ( діти 5-р. віку відвідують загальні підготовчі групи) Середня школа має 2 ступені: молодша ступінь (5-9 кл.), старша ступінь (10-12 кл.) Старша – поділяється на практичний і академічний профілі Професійна освіта здійснюється у професійних або молодших коледжах з 2-х річним терміном навчання Вища освіта здобувається в коледжах, інститутах, університетах ( найпрестижніші : Гарвардський, Колумбійський, Ієльський, Стенфордський, Принстонський) Педагогічна освіта. Педагогічні коледжі і університети (4-5 років): Загальна підготовка – 2 роки Спеціалізація в предметі – 3 - 4 рік Професійна педагогічна підготовка на 5 курсі Початкова школа називається елементарною і має курс навчання 6 або й 8 років. У сільській місцевості існують консолідовані школи

Великобританія Дошкільне виховання. Дошкільні заклади для дітей 2-5 років (існують як самостійні заклади так і при школах) Середня освіта. Існують різні типи шкіл: сучасна школа, середня технічна школа, граматична школа, обєднана школа. Престижними є приватні школи. Професійна освіта здійснюється у професійних, художніх, домогосподарчих і інших коледжах з 2-х або 3-х-річним терміном навчання Вища освіта здобувається в коледжах, інститутах, університетах ( найпрестижніші : Кембріджський, Оксфордський) Педагогічна освіта. Педагогічні коледжі і університети (найчастіше – це 2-3 роки навчання). Педагогічна освіта не престижна. Початкова школа. Школа для малюків – з 5-ти років. З 7-ми років – початкова школа (рівнева: вищий, середній і слабкий рівні). Термін навчання – 4 роки.

Франція (поділяється на навчальні округи “академії” Ректор “академії” і інспектори здійснюють контроль) Дошкільне виховання. “Материнські школи” (дитячі садки), “класи для малюків” при початкових школах. Відвідують – 50% дітей 3-х річного віку, 90% - 4-х річного і майже 100 % - 5-річного віку. Середня освіта. Здобувається в коледжах. Має 2 цикли: загальний і спеціалізований, який поділяється на секції: А – навчання в ліцеї, Б – професійні курси або 2-х річні коледжі. Професійна освіта здійснюється в центрах учнівства на підприємствах або у коледжах і професійних ліцеях (1 – 3 роки навчання) Вища освіта здобувається в університетах і “великих школах”. Престижні спеціальні вищі навчальні заклади: Школа електрики, Вища школа оптики, Гірська школа і ін. Педагогічна освіта. Здобувається у 2-х типах закладів: педагогічні школи з 4-х річним терміном навчання ( 1 рік – у школі) і школи – інтернати на повному забезпеченні департаменту, але з обов ` язковим відпрацюванням – 10 років. Початкова школа. Навчання у школі з 6-ти років. Термін - 5 років. Має три ступені: підготовча, елементарна, середня.

Японія Дошкільне виховання. Дошкільні заклади для дітей , в основному, приватні. Великий культ дитини до 5-ти років. Середня освіта. 2 типи шкіл: молодша сердня школа і старша середня школа, що поділяється не 2 відділи: академічний та загальний і професійний Професійна освіта здійснюється в коледжах з 2-х або 3-х-річним терміном навчання Вища освіта здобувається в університетах ( найпрестижніші : Токійський, Кіотський, Хоккайдський)) Педагогічна освіта. Педагогічні коледжі і університети. Дипломи постійні і тимчасові. Постійні поділяються на 2 класи. ІІ клас – після закінчення 2-х річного коледжу, І клас – після 4-х років в університеті. Початкова школа. Школа елементарна. Навчання починається з 6-ти років. Термін навчання – 4 роки. 44% вчителів початкової школи – чоловіки.

 


хиты: 353
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
образование
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь