пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Для чого людині потрібна сім*я та джерела сімейної злагоди?

Людині потрібна сім'я з дуже багатьох причин. Ніхто не може засумніватися в справедливості старої істини: «сім'я - осередок суспільства!» Чим більше міцних, благополучних сімей - тим міцніше і сильніше всю державу. І любов до свого народу, до своєї країни, починається саме з любові до найближчих людей - мамі і татові. Про це слід пам'ятати і всіляко сприяти зміцненню найважливішого інституту сім'ї.

Один з найсильніших інстинктів, властивих всьому живому - продовження роду. Тому головна функція сім'ї - зробити на світло і виростити дітей. Причому, виростити їх здоровими, всебічно розвиненими, щасливими. Для цього абсолютно необхідно, щоб відносини між чоловіком і дружиною були гармонійними, грунтувалися на любові, взаємодопомоги та взаємоповазі. Оскільки саме від родини, головним чином, залежить, який сформується нова особистість.

Сім'я потрібна і для досягнення задоволення, причому не тільки в сексуальному сенсі, а й в емоційному. Тепла, доброзичлива обстановка між подружжям сприяє досягненню душевного комфорту. Людина щиро радіє, повертаючись з роботи до дому, де його люблять і чекають. Відповідно, добре відпочивши вдома, він на наступний день охоче йде на роботу і працює з повною самовіддачею.

Крім того, сім'я дає почуття взаємовиручки, захищеності. У житті всяке може трапитися. Труднощі, проблеми, тим більше небезпеки, легше переносити спільно, відчуваючи підтримку найближчих людей, яким завжди можна довіритися.

Не можна забувати і про таку прозаїчну, але абсолютно необхідну річ, як гроші. Ведення загального сімейного бюджету дисциплінує, привчає до дбайливості і розумної ощадливості. Знову ж таки, у разі тимчасових труднощів, проблем, що виникли у чоловіка або дружини (втрата роботи, хвороба, затримка виплат і т.д.), сім'я може пережити важку ситуацію, спираючись на заробіток другого чоловіка. Поодинці зробити це незмірно важче.


хиты: 228
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
образование
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь