пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Охарактеризуйте технологію колективного взаємонавчання

Колективне навчання — технологія навчання, яка базується на організації навчального процесу в парах, склад яких може змінюватись. Спосіб колективного навчання дає можливість колективного співробітництва, і в той же час, дає можливість самостійного мислення, що зумовлює розвиток мовлення та комунікативних здібностей учнів, таким чином підвищуючи якість навчання.

Технологія колективного навчання розроблена Олександром Григоровичем Рівіним та його послідовниками — В. К. Дяченком, В. В. Архіповою та ін. На сьогодні розроблено понад десять методик, що ґрунтуються на методиці О. Г. Рівіна.

Під колективним способом навчання розуміють таку його організацію, коли навчання відбувається під час спілкування в парах, де один навчає іншого. Основою є співпраця. В умовах цієї технології кожен учень пра­цює в індивідуальному темпі, несе відповідальність не тільки за свої успіхи, але й за результати колективної роботи; у вчителя відпадає необхідність стримування одних і стимулювання інших учнів. Метою цієї технології є засвоєння знань умінь та навиків (ЗУН), формування способів розумових дій, діяльнісно-практичної сфери особистості, комунікативних якостей.

Технологія взаємодії під час колективного навчання включає в себе три компоненти:

-Підготовка навчального матеріалу (добір учителем навчальних текстів, додаткової літератури; розподіл навчального матеріалу на змістовні блоки; розробка завдань).

-Орієнтування учнів (у ході спеціальних тренінгів формування вміння слухати партнера, знаходити інформацію, працювати в умовах робочого шуму тощо; засвоєння правил роботи, способів обліку результаті навчання тощо).

-Технологія проведення навчального заняття.


хиты: 236
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
образование
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь