пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

HTML. Використання фреймової структури. «Плаваючий фрейм»

Якщо на сайті має знаходитись досить велика кількість різноманітної інформації, то є смисл розташувати її по невеликим HTML-документах, щоб у випадку зміни чи доповнення у деякому місці сайту, виправлення були зведені до мінімуму. Фреймова структура сайту якраз і використовує принцип розбиття Web-сторінки на окремі прямокутні ділянки кожна з яких містить певний HTML-файл. У такому випадку головний HTML-документ буде містити лише опис фреймової структури, а наповнення фреймів розташовується у інших файлах.

При створенні сайту з фреймовою структурою у головному HTML-файлі не використовується тег <body>, замість нього використовується тег <frameset> і його тег-двійник </frameset>. Між цими тегами вставляються теги <frame>, які визначають вміст кожного фрейма.

Параметри тега <frameset>

- cols -параметр, що визначає розміри стовпчиків фреймів

- rows -параметр, що визначає розміри рядків фреймів

- framerborder -визначає наявність рамки, що обмежує фрейми; може приймати лише два значення  : 1 – є рамка,
0 – немає

- framespacing -вказує відстань між сусідніми фреймами у пікселах

Зауваження.

Параметри cols та rows приймають значення або у пікселах або у процентному відношенні від розмірів вікна браузера. Крім того є можливість використання символа ’*’, який означає усе вільне місце вікна браузера, яке залишилося. Наприклад запис cols=”100,100,*” rows=”20%,*” означає що вікно браузера розбивається фреймами на три стовпчики і два рядочки, причому перші два стовпчики мають ширину по 100 пікселів, під третій стовпчик відводиться усе вільне місце вікна браузера; під перший рядок відводиться 20 процентів висоти вікна, під другий – решта місця.

Параметри тега <frame>

- src -вказує HTML-файл із вмістом даного фрейму

- noresize -наявність цього параметру забороняє користувачу змінювати межі фрейма.

- framerborder -визначає наявність рамки, що обмежує фрейм; може приймати лише два значення  : 1 – є рамка, 0 – немає

- marginheight -відступ по вертикалі від межі фрейма у пікселах

- marginwidth -відступ по горизонталі від межі фрейма у пікселах

- scrolling -вказує чи потрібно створювати лінійки прокрутки для перегляду фмісту фрейма; можливі значення: yes – відображати у будь-якому випадку, no – не відображати взагалі, auto – відображати при потребі (по замовчанню)

Деякі браузери за допомогою тега <IFRAME> дозволяють використовувати вбудовувані фрейми або, як вони частіше називаються, плаваючі фрейми. Плаваючий фрейм знаходиться усередині звичайного документа і дозволяє вставляти на сторінку будь-які інші незалежні документи. У тезі <IFRAME> підтримуються ті ж параметри, що і в звичайному фреймі. Крім того, можна використовувати наступні параметри: width, height, hspace, vspace, alignзначення яких співпадає з відповідними параметрами тега <IMG>. Тег <IFRAME> є контейнером, зміст якого ігнорується браузерами, що не підтримують даний тег. Для таких браузерів можна вказати альтернативний текст, який побачать користувачі. Він повинен розташовуватися між тегами <iframe> і </iframe>. У приведеному прикладі буде відображений текст "Ваш браузер не підтримує плаваючі фрейми".

 


хиты: 285
рейтинг:0
Точные науки
информатика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь