пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Теги та контейнери.Призначеня параметрів тегів

 

Мова HTML дозволяє визначати структуру електронного документа з поліграфічним рівнем оформлення; результуючий документ може містити найрізноманітніші елементи: ілюстрації, аудіо-та відео-фрагменти і так далі. Мова включає в свій склад розвинені засоби для специфікації декількох рівнів заголовків, шрифтових виділень, різних груп об'єктів, наприклад, словники, каталоги або меню для розміщення ілюстрацій і інших фрагментів, а також безліч інших можливостей.

Тегова модель опису документа дозволяє представити його у вигляді сукупності елементів, кожен з яких оточений тегом (керуючим HTML-кодом).

Документ HTML являє собою не що інше, як звичайний ASCII-файл, з доданими до нього керуючими HTML-кодами (тегами). Кожен тег починається з лівої кутової дужки "<" і закінчується правою кутовою дужкою ">". Між дужками записується ідентифікатор тега і, якщо необхідно, додаткові аргументи. Деякі теги використовуються разом з закриваючою парою, яка сигналізує про закінчення області дії відповідного призначення. Закриваюча пара після лівої кутової дужки містить символ "/" (наприклад, для тега похилого шрифту <I> закриває пара являє собою </ I>, для тега заголовка <TITLE> закриваючою парою буде </ TITLE>).

Іноді тег з закриваючою парою називають контейнером в тому сенсі, що всередині нього можна помістити змістовну інформацію певного характеру. Структура HTML-документа дозволяє використовувати вкладені один в один контейнери.

Такий підхід припускає наявність ще одного компонента технології - інтерпретатора мови. У WWW функції інтерпретатора в основному виконуються клієнтом-браузером.

 

Групи тегів HTML

Всі теги HTML за їх призначенням і областю дії можна розділити на наступні основні групи:

структура документа;

оформлення блоків гіпертексту (параграфи, списки, таблиці, зображення);

гіпертекстові посилання та закладки;

форми для організації діалогу;

виклик програм.


хиты: 274
рейтинг:0
Точные науки
информатика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь