пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ


02. Архітектурний шаблон Thin Client.(тонкий клієнт)

Тонкий клієнт (англ. thin client) в комп'ютерних технологіях — комп'ютер або програма-клієнт в мережах з клієнт-серверною або термінальною  архітектурою, який переносить всі або більшу частину завдань з обробки інформації на сервер. Прикладом тонкого клієнта може бути комп'ютер з браузером, який використовується для роботи з веб-програмами.

Найпоширеніший тип сучасного тонкого клієнта бюджетний комп'ютерний термінал, який концентрується виключно на наданні графічного інтерфейсу  для кінцевого користувача. Решта функцій, зокрема, операційної системи, здійснюється сервером.

Простіше кажучи, тонкий клієнт – це недокомпютер, який завантажує легку операційну систему і приєднується до термінального серверу. Ними називають пристрої, що не мають власних обчислювальних потужностей, підключені до загального для всіх користувачів серверу і здатні відображати інформацію. Інакше кажучи, вони представляють собою бездискові компактні персональні комп’ютери, до яких підключаються звичайні периферійні пристрої – клавіатура, мишка, монітор, акустичні і тд.

Тонкі клієнти через локальну мережу з’єднуються з сервером, на якому встановлені всі необхідні для роботи програми і додатки. На цьому ж сервері зберігаються всі дані і виконуються обчислення. 

Переваги використання тонких клієнтів замість ПК:

  1. Уніфікація – всі клієнти мають однаковий набір програмного забезпечення.
  2. Простота реалізації задач – немає необхідності налаштовувати кожен комп’ютер   окремо.
  3. Економія часу системного адміністратора – всі програми встановлені на сервері.
  4. Безпечність відмово стійкість.
  5. Захист від витіку інформації – немає локальних носіїв

http://www.webkursovik.ru/kartgotrab.asp?id=-79623


хиты: 1050
рейтинг:0
Точные науки
информатика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь