пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

36.Мова розмітки HTML 5

HTML5(на стадії розробки) — наступна версія мови HTML.

 

Введено нові теги, а деякі прибрано

У загальному з нової версії мови розмітки пропонується прибрати близько 15 тегів.

При прийнятті рішення про введення нових тегів було розглянуто більшість популярних сайтів і виділено основні елементи, які були спільними для всіх веб-сторінок.

Розмічаючи області на сторінці за допомогою певних елементів, ця технологія може допомогти полегшити користувачеві навігацію. Наприклад, він може легко пропустити розділ навігації або швидко переходити від однієї статті до іншої без необхідності для авторів робити відповідні посилання. Автори також отримують вигоду в результаті заміни великої кількості div-ів одним з декількох відповідних елементів, що також приводить до чистого і легкого для автора початкового коду.

Елементами header є заголовки розділів. Вони можуть складатися з декількох частин — наприклад, було б виправдано розділяти блок заголовка на підзаголовки, історію версій або вказання авторства. Елемент footer визначає нижню частину розділу, до якого він відноситься. Зазвичай він містить інформацію про розділ — наприклад, ім'я автора, посилання на схожі документи, копірайт і тому подібне. Блок nav містить список посилань для навігації. Підходить, наприклад, для навігації по сайту, або для змісту. Елемент aside підходить для розміщення вмісту яким-небудь чином спорідненого основному контенту. У звичайному випадку буде корисний для розмітки бічної колонки. Тег section представляє загальний розділ документа або додатку, наприклад, такий як розділ. Тег article відзначає незалежний розділ документа, сторінки або сайту. Застосуємо для такого вмісту як новини, запису блога, повідомлення у форумі або коментарі користувачів. За допомогою нового елементу <canvas> розробники зможуть створювати двомірні зображення та анімацію засобами JavaScript.

В HTML 5 для того щоб підключити до сторінки відео або аудіо-доріжку, достатньо тегами <video> та <audio>


хиты: 250
рейтинг:+1
Точные науки
информатика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь