пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Основні характеристики понять «спільнота» і «суспільство».

Суспільство розглядається як щось ціле,як живий організм, тобто суспільство може функціонувати як самостійна одиниця. Суспільство складається з тих людей, які вступають у відповідну взаємодію. Ця взаємодія передбачає спілкування, працю, відповідну діальність. Цей вид діяльності носить цілеспрямований характер. В кожному суспільстві обов’язково присутній елемент влади, тобто політ.організація. , а також культурна спадщина і інформаційна політика. Суспільство зберігає, передає і осмислює всю ту інформацію, всі ті знання які можуть бути важливими для того чи ін. суспільства. Суспільство складається з спільнот, проте це непрямий зв'язок .

   З погляду Ф. Теніса, в общині панують відносини на основі інстинкту й почуттів, у суспільстві – на розумі й формальній організації

    За Тенісом , спільнота – це органічний зв'язок, який спочатку передбачає фізичну близькість . Спочатку виникає спільнота , потім вже суспільство. На відміну від суспільства, спільнота зумовлена природними факторами. Людина одночасно знаходить і в суспільстві і в спільноті. Людина залишаючись в межах даної спільноти одночасно є і суб’єктом якогось певного суспільства.


18.06.2015; 11:35
хиты: 109
рейтинг:0
Гуманитарные науки
философия
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь