пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Предмет соціальної філософії.

 Соціальна філософія - область філософії, що займається вивченням суспільства і поведінкою людини в ньому.

Вивчення соціальної філософії надає людині цілісну картину про світ, суспільство, людину і сенс її життя. Вона стає провідною складовою частиною філософії, відсуваючи в якійсь мірі філософію природи на другий план. До неї звертаються кожен раз, коли необхідно знайти вихід з кризи, в якій опиняється суспільство, коли потрібні нові ідеї шляхи виходу з ситуації, що склалася.

Основним питанням, яке вирішує соціальна філософія, є взаємодія суспільства і людини, вплив людини на суспільство в залежності від його мінливих потреб (матеріальних, духовних). Суспільство ж представлено у вигляді невидимих зв'язків між людьми у формі соціальних інститутів (мови, сім'ї, грошей, держави), соціальних спільнот (вікові, етнічні, професійні).

Соціальна філософія не розглядає людину, як якогось індивіда, а як у складі якоїсь спільності: сім'я, країна, етнос і т.д. При цьому він постає одночасно відразу в декількох соціальних сферах.

Соціальна філософія тісно пов'язана з філософією історії. Однак вона вивчає ще взаємозв'язок людини і суспільства історично, у вигляді історії окремих цивілізацій, тобто більш конкретні фактори.


18.06.2015; 11:35
хиты: 147
рейтинг:0
Гуманитарные науки
философия
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь