пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Державні видатки та їx структура. Поточні та капітальні витрати держави.

Державш видатки як економічна категорія - це грошові відносини з приводу розподілу i використання централізованих та децентралізованих фондов грошових pecypciв держави з ме­тою фшансування загальнодержавних потреб соціально-економічного розвитку.

Державні видатки поділяються:

  • на дві групи за економічною класицікаціею (за терміном використання);
  • на чотири групи за функціональною класифікаціею (за напрямом використання).

Розмежування видатків за економічними  ознаками, з точки зору впливу державних видатків на рух сукупного продукту i процес розширеного відтворення, базуеться на визначенні поточних видатків i капітальних видатків та кредитування за вирахуванням погашения, склад яких визначаеться міністepством фінансів України. Поточні видатки - це видатки бюджету на фшансування тдприемств, установ, оргашзацш, opraHie державного управ-ління визначені на початок бюджетного року, а також на фінансування заходів щодо соціального захисту населения.

Вони включають: видатки на товари та послуги; оплату пращ працівників бюджетних установ; нарахування на заробітну плату; витрати на відрядження; оплату послуг бюджетних установ;

трансфертні платежі органом державного управлшня. Капітальні видатки (видатки розвитку) - це видатки бюджету на фінансування інвестиційної та інноваційної держави, а саме:

капітальних вкладень виробничого i невиробничого при-значення; фінансування структурної перебудови народного госпо-дарства; субвенції та iнші видатки, пов'язані з розширеним від-творенням.(мал..33)

 

 


хиты: 260
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
макроэкономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь