пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Інвестиції як компонент сукупних витрат. Інвестиційна функція та її графік. Роль інвестиції в економіці.

Інвестиції - економічні ресурси, що спрямовуються на збільшення реального капіталу суспільства, тобто на розширення i модернізацію виробничого потенціалу. Під інвестиціями розуміють yci витрати, ям безпосередньо сприяють збільшенню загальної величини капіталу в економічній системі.

Інвестиції складаються з двох основних компонент:

  1. інвестиції в основний капітал, тобто придбання новостворених капітальних благ, а саме: виробничого обладнання, будинків виробничого призначення тощо;
  2. інвестиції в товарно-матеріальні запаси, які складаються з нагромаджених запасів сировини (комерційних товарно-матеріальних запас1в), призначених для використання у виробничому npoцeci, а також нереалізованих готових товарів.

Інвестиції в основний капітал складаються з двох частин:

у відновлення основного капіталу (амортизація);

у розширення основного капіталу (збільшення реального капіталу).

1нвестиціями за економічним змістом не є витрати, пов'язані з придбанням раніше використовуваних капітальних благ, нерухомого майна тощо. Угоди, пов'язані з придбанням раніше використовуваних капітальних благ, не збільшують загальної к1лькост1 капітальних благ в економічній системі, а е простими переказами активів з балансових рахунків одних макроекономічних суб'ект1в іншим.

 

 

 

Здійснення інвестиційних проектів пов'язане з альтерна­тивною вартістю інвестицій, тобто з нормою банківського процента. Графік відображає класичну точку зору на функцінальну залежність обсягу 1нвестиц1й від ставки 6aнківського процента на piвнi економ1чно1 системи в цілому.

 

За кейнсіанською теорією крива запланованих інвестиц1й значно менш еластична відносно величини процентної ставки

хиты: 363
рейтинг:+2
Общественные науки
экономика
макроэкономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь