пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Сутність сукупного попиту тa його модель. Структура сукупного попиту.

Національний обсяг виробництва i рівень цін визначаються взаємодією сукупного попиту (AD) та сукупної пропозиції (AS). Сукупний попит є основною специфічною формою прояву суспільних потреб в умовах функціонування товарно-грошових відносин. СУКУПНИЙ ПОПИТ (AD) - це величина обсягу продукції, яку готові купити макроекономічні суб'єкти за кожного можливого рівня цін (Р). AD   -   це   заплановані   витрати   вcix   макроекономічних суб'єктів. Сукупний попит (AD) можна визначити за формулою розрахунку ВНП методом витрат: AD = C + I + G + NE,  де С - споживчий попит: платоспроможний попит домогосподарств на споживчі товари;

І - інвестиційний попит: попит підприємців на засоби виробництва для відновлення зношеного капіталу (амортизація) та збільшення реального капіталу. G - попит держави на товари та послуги для виробництва суспільних благ та для державних інвестицій. NE - попит закордону, або попит на чистий експорт, за умови, що попит на iмпорт входить у попередні три компоненти. Одні компоненти сукупного попиту відносно стабільні, зокрема, споживчий попит та попит держави. Інвестиційний по­пит найбільш динамічна частина сукупного попиту, зміни якої пов'язані з коливаннями економічної активності.

Споживчий попит (С) залежить від доходу домашніх господарств від участі у виробництві, податків та трансфертних платежів, величини багатства домашніх господарств, тобто реальних грошових залишків, які складаються з готівки, грошей на поточних рахунках та фінансових активів з фіксованими доходами, доходу від багатства домашніх господарств (процент, рента), середньої та граничної схильності до споживання, ступеня диференціації населення за доходами, чисельності населення.


хиты: 379
рейтинг:+1
Общественные науки
экономика
макроэкономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь