пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Робота з растровими зображеннями у MFC. Особливості забезпечення виведення зображень на екран. Приклади

Растрові зображення описуються класом CBitmap. Растрове зображення можна створити у редакторі ресурсів Visual C++ або скопіювати через буфер пам’яті з будь-якого графічного редактора у редактор ресурсів.

Апаратно-залежне растрове зображення, створене за допомогою редактора ресурсів Visual C++ або скопійоване до нього, отримує свій власний ідентифікатор. Наприклад IDB_BITMAP1.

Це зображення, однак, має бути пов’язано із об’єктом класу CBitmap і завантажено у нього. Для цього можна використати функцію LoadBitmap() :

BOOL CBitmap::LoadBitmap(LPCSTR lpszBitmapName);

BOOL CBitmap::LoadBitmap(UINT idBitmap);

де lpszBitmapName – ім’я растрового зображення, а idBitmap – ідентифікатор ресурсу растрового зображення. Ця операція описується у такий спосіб:

CBitmap bmp;

bmp.LoadBitmap(IDB_BITMAP1);

Взагалі, для того, щоб вивести растрове зображення на екран необхідно:

1)      отримати контекст пристрою, для того, щоб програма мала можли-вість виводити інформацію у робочу область вікна;

2)      отримати сумісний з ним контекст пристрою для області пам’яті (memory device context),  у якому растрове зображення буде зберігатиметься до моменту виводу на екран;

3)      вибрати необхідне зображення з файла ресурсів у контекст області пам’яті;

4)      скопіювати зображення з контексту області пам’яті у контекст вікна.

В результаті зображення буде виведено на екран.

Приклад програми із виведенням зображень. Спочатку у конструкторі вікна програми завантажуються ресурси двох растрових зображень. Потім ці зображення виводяться натисканням лівої та правої клавіш миші.

Текст програми із виведенням растрових зображень

--------------------------------------------------------------Текст программы--------------------------------------------------------------------------------------

На жаль така приємна на вигляд і проста з точку зору пояснення про-грама має суттєвий недолік: при переміщенні, зміненні розмірів, згортанні та розгортанні вікна зображення втрачаються. Вирішенням цієї проблеми ми і займемося у наступному розділі.

 


21.06.2015; 22:38
хиты: 83
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь